Bistriţa-Năsăud: Intervenţiile jandarmilor în cazurile de apariţie a unor urşi în proximitatea comunităţilor, în creştere

Numărul intervenţiilor derulate de jandarmii bistriţeni, de la începutul acestui an, în cazurile de apariţie a unor urşi în proximitatea comunităţilor a crescut cu aproape 25% faţă de anul trecut, de la 25 la 31 de intervenţii, potrivit datelor comunicate marţi, într-o conferinţă de presă, de şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud, Florin Furnea.

„De la începutul acestui an s-au înregistrat 49 de solicitări prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, faţă de 42 în aceeaşi perioadă a anului trecut. S-a intervenit în teren în 31 de situaţii, faţă de 25 de intervenţii în perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, în acest an a fost constatată vizual prezenţa ursului la faţa locului în patru cazuri, faţă de trei cazuri în 2023. Deşi preponderent acţiunile urşilor s-au finalizat doar cu pierderea unor animale din gospodării şi alte pagube materiale, a fost înregistrat şi un caz de atac asupra omului în gospodărie proprie, în comuna Bistriţa-Bârgăului”, a precizat Furnea.

Potrivit şefului IJJ, şase dintre intervenţii au avut loc pe raza comunei Bistriţa Bârgăului, situată la poalele Munţilor Călimani, iar în municipiul Bistriţa şi comunele Cetate şi Monor au fost câte trei intervenţii.

De la începutul acestui an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis aproximativ 20 de mesaje de tip RO-Alert privind apariţia unor urşi în apropierea unor zone locuite. AGERPRES (A, AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Maramureş: Anchetă a Poliţiei, după ce o fată de 12 ani a fost agresată la şcoală de către o colegă

Rugby: Neozeelandezul Jordie Barrett, indisponibil pentru meciul cu Australia