Coaliția de guvernare e ca și ruptă. Ciucă: Vom avea o atitudine pe măsură

„Eu cred că este normal să discutăm despre acest demers ca fiind o nevoie de clarificare legislativă pentru că demersuri au existat până la un moment dat în cuprinsul legii. Astăzi nu mai există și ne referim la situațiile specifice când se suprapun alegerille.

A fost o discuție pe care am avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, am convenit amândoi că este nevoie de această clarificare. În momentul de față observ că există mai multe poziții și o dezangajare de la acest proiect.

Ca atare, este clar nu există o susținere a demersurilor politice în interiorul coaliției, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, a declarat Ciucă, întrebat dacă PNL ar prefera să intre în opoziție.

Situația tensionată dintre cei doi lideri ai coaliției de guvernare ar fi intervenit după ce PSD a refuzat să susțină amendamentul „Iohannis”, prin care președintele României ar fi putut să candideze pentru pe listele PNL la alegerile parlamentare fără să fie nevoit să demisoneze din prima funcție în stat, așa cum prevede Constiuția României.

Întrebat dacă a existat o discuție cu PSD în privința susținerii proiectului de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze la Senat, Ciucă a spus ca da.

„Eu am discutat cu domnul Marcel Ciolacu, nu cu partidul ca atare. Înțelegearea a existat pe acest demers”, a spus liderul PNL.

Potrivit unor surse liberale, relația dintre cei doi lideri politici se va rezuma strict la chestii ce țin de guvernarea României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Real Madrid: Jude Bellingham nu va fi sancţionat după ce l-ar fi insultat pe arbitru la meciul cu Espanol

Președintele PNL, despre rocada Iohannis-Ciucă, după prezidențiale: Să așteptăm rezultatul alegerilor