La a doua victorie a Rapidului din sezon, Marius Șumudică a fost ales antrenorul etapei

Liga Profesionistă de Fotbal a ales la finalul rundei cei mai buni unsprezece jucători, rezultând una dintre cele mai omogene componențe din ultimele sezoane și, cu siguranță, cea mai diversificată din actuala ediție a Superligii.

Nouă echipe au reprezentanți în unsprezecele ideal, doar Rapid și Universitatea Craiova având câte doi.

Echipa ideală a etapei a zecea

Portar
Jesus Fernandez (Poli Iași) – Al doilea meci la rând fără gol încasat. La Arad, portarul ieșenilor a avut opt intervenții excepționale.

Fundași
Aly Abeid (CFR 1907 Cluj) – Fundașul de bandă al CFR-ului a fost sigur în defensivă și foarte periculos de fiecare dată când a urcat în atac.
Valerică Găman (FC Hermannstadt) – A făcut față cu brio atacurilor adverse. Experiența sa este un mare avantaj pentru sibieni în sezonul curent.
Marian Huja (Petrolul Ploiești) – A ajuns la o maturitate care oferă încredere echipei. A câștigat toate duelurile aeriene în care a fost implicat.
Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) – Căpitanul oltenilor și-a mobilizat colegii în momentele dificile, dând tonul acțiunilor ofensive.

Mijlocași
Tobias Christensen (FC Rapid 1923) – Un jucător cu o calitate tehnică deosebită, dovadă fiind pasa spectaculoasă oferită la primul gol marcat de Rareș Pop.
Aldair Ferreira (FC Botoșani) – A înscris unul dintre cele mai spectaculoase goluri din ediția curentă, șut de la peste 45 de metri. A fost prima reușită izbutită în campionat.
Takuto Oshima (Universitatea Craiova) – S-a impus ca titular în tricoul alb-albaștrilor din Bănie. De remarcat capacitatea de efort a japonezului. Cu puțin noroc, a înscris primul său gol în SuperLigă.

Atacanți
Rareș Pop (FC Rapid 1923) – Două goluri frumoase, reușite în urma cărora Rapid s-a impus în duelul cu Unirea Slobozia. A ajuns la 11 goluri în 70 de prezențe în Superligă.
Constantin Budescu (Gloria Buzău) – Recital! A marcat, a fost decisiv la autogolul înscris de botoșăneni, a șutat în bară, a reușit cinci driblinguri și a încântat cu pasele sale.
Denis Alibec (Farul Constanța) – Decisiv pentru constănțeni pentru a doua rundă la rând. A transformat două penalty-uri și a scos un cartonaș roșu.

Antrenorul Etapei
Marius Șumudică (FC Rapid 1923) – După o prestație consistentă, giuleștenii au câștigat pe terenul ialomițenilor și s-au apropiat la trei puncte de play-off.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Vârful viiturii de pe Dunăre se apropie de România – Raed Arafat cere autorităților să pregătească populația

Maramureş: Zborurile de supraveghere a frontierei româno-ucrainene, reluate