La aproape 36 de ani croatul Marin Cilic scrie istorie în tenisul masculin

Tenismanul croat Marin Cilic a câştigat luni turneul ATP 250 Hangzhou Open şi a bifat o premieră istorică în tenisul masculin. Tot luni, chinezul Juncheng Shang s-a impus la Chengdu.

Cu patru zile înaintea de împlinirea vârstei de 36 de ani, jucătorul croat Marin Cilic s-a impus în finala turneului ATP 250 Hangzhou Open după un meci care a durat o oră şi cincizeci de minute. Croatul l-a învins în ultimul act, în două seturi, pe chinezul Zhizhen Zhang (31 de ani, locul 43 ATP), scor 7-6(5), 7-6(5), după un meci care nu a consemnat nici un break.

Cilic a condus în tiebreakul setului secund cu 3-0, a fost egalat la 3, apoi Zhang a preluat conducerea cu 5-4, pentru ca jucătorul croat să se impună cu 7-5, câştigând turneul şi stabilind o premieră istorică. Aflat pe locul 777 mondial la startul competiţiei, Cilic a devenit cel mai slab clasat jucător care se impune într-un turneu ATP.

Cu al 21-lea titlu cucerit în carieră, Marin Cilic a urcat până pe locul 373 în ierarhia mondială masculină.

Într-un alt turneu ATP 250 disputat în China, la Chengdu, chinezul Juncheng Shang (19 ani, locul 55 ATP) a câştigat în faţa italianului Lorenzo Musetti (22 de ani, locul 19 ATP), învingându-l în două seturi, scor 7-6(4), 6-1, după o oră şi 39 de minute de joc.

Comisar din Garda de Mediu Prahova, plasat sub control judiciar pentru luare de mită / A luat 5.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a nu-l sancţiona

Alertă: Un băiat de 14 ani a fost atacat pe Transfăgărășan