Tenis – ATP: Marin Cilic a câştigat la Hangzhou primul său turneu după aproape trei ani

Tenismanul croat Marin Cilic, care sâmbătă va împlini 36 de ani, a câştigat marţi la Hangzhou (China) primul său turneu după aproape trei ani, învingându-l în finală pe chinezul Zhang Zhizhen în două seturi, 7-6 (7/5), 7-6 (7/5).

În cele două seturi, foarte echilibrate, Cilic (1,98 m) şi Zhang (1,93 m), care s-au înfruntat pentru prima dată, s-au bazat pe talia lor, acumulând aşi (18 pentru croat, 14 pentru chinez) şi necedând niciodată serviciul, până la tie-break-urile câştigate de fiecare dată de Cilic, notează AFP.

Cilic, campionul din 2014 de la US Open, finalist la Wimbledon (2017) şi Australian Open (2018), la un moment dat locul 3 mondial, a participat la turneul de la Hangzhou după ce a primit un wild card, el fiind locul 777 mondial la startul acestei competiţii, dotate cu premii totale de 1.000.630 de dolari. În runda inaugurală, el a obţinut prima sa victorie după mai bine de un an şi jumătate.

Croatul, care a fost operat din nou la genunchiul drept în primăvară, câştigase ultima oară un turneu ATP pe
31 octombrie 2021, când l-a învins pe americanul Taylor Fritz în finala de la Sankt Petersburg.

Zhang Zhizhen, locul 43 mondial, este doar al treilea chinez care dispută o finală în circuitul ATP. Cu aproximativ o oră înainte ca el să fie învins de Cilic, compatriotul său Shang Juncheng a câştigat turneul de la Chengdu, tot în China, după ce a trecut în finală de italianul Lorenzo Musetti.

Anul trecut, Wu Yibing s-a impus la Dallas.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Linia de cale ferată Piteşti – Goleşti, închisă permanent timp de două luni, pentru lucrări

Suedia acuză Iranul de un atac cibernetic în 2023