Botoşani: Şase proiectile explozive de calibrul 75 mm, descoperite pe un câmp în localitatea Lozna

Şase proiectile explozive, de calibrul 75 mm, dar şi două elemente de muniţie, au fost descoperite, marţi, pe un câmp de la marginea localităţii Lozna, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, proiectilele, care erau în perfectă stare de funcţionare, au fost ridicate de echipa de pirotehnişti a ISU.

Muniţia a fost găsită de un localnic din Lozna, care a sunat la 112.

„La caz a ajuns, în cel mai scurt timp, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Nicolae Iorga’ al Judeţului Botoşani. Pirotehnicienii au stabilit că este vorba de un proiectil exploziv calibru 75 mm. Aceştia au verificat zona cu ajutorul unui detector de metale şi au mai găsit alte cinci proiectile explozive calibru 75 mm, o carcasă de proiectil şi un tub de proiectil, ambele de calibru 75 mm. Muniţia şi elementele de muniţie erau îngropate parţial în pământ”, au precizat oficialii ISU Botoşani.

Muniţia şi elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distruse. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Simonis – mesaj pentru Ciucă: Să rupi coaliţia pentru că PSD nu vrea să voteze o lege e absurd

Prahova: Fiul cunoscutului interlop Austrianu, reţinut într-un dosar de camătă, înşelăciune şi conducere cu permisul suspendat