Prahova: Fiul cunoscutului interlop Austrianu, reţinut într-un dosar de camătă, înşelăciune şi conducere cu permisul suspendat

Sandu Cosmin, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, într-un dosar de camătă, înşelăciune şi conducere cu permisul suspendat.

În acest dosar, poliţiştii din Ploieşti au efectuat patru percheziţii în urma cărora cinci persoane au fost duse la audieri.

„În fapt, în perioada decembrie 2023- septembrie 2024, doi dintre bănuiţi ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploieşti, fără a fi autorizaţi în acest sens, ajutaţi fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, unul dintre bănuiţi ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare ghicitul”, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că cei bănuiţi de camătă sunt Sandu Cosmin, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu, şi concubina acestuia.

Faţă de trei femei, de 23, 34 şi 47 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind înlocuită această măsură cu aceea a controlului judiciar pentru 60 de zile, precizează IJP.

Cu privire la un bărbat de 36 de ani (Sandu Cosmin – n.r.) a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. AGERPRES/(AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Covasna: 54 de urşi vor fi împuşcaţi până la finele acestui an

‘Eroul de la Nassiriya’. Nicolae Ciucă răspunde la acuzațiile generalului (r) Eugen Bădălan: ‘Absolut. Există un jurnal’