Doi adolescenţi ruşi de 16 ani, arestaţi după incendierea unui elicopter militar de tip Mi-8 într-o bază militară. Unul dintre ei mărturiseşte că au fost recrutaţi de un necunoscut cu 20.000 de dolari

Doi adolescenţi ruşi, recrutaţi pe Internet, au fost arestaţi la Omsk, în Siberia, după ce au pătruns în weekend într-o bază militară, au aruncat un cocteil Molotov şi au dat foc unui elicopter militar rus, anunţă marţi un tribunal local, relatează AFP.

”Doi adolescenţi în vârstă de 16 ani au fost plasaţi în detenţie timp de două luni de către un tribunal din Omsk, acuzaţi de (comiterea unui) act terorist”, anunţă pe Telegram serviciul de presă al tribunalului.

Sâmbătă, cei doi elevi au pătruns într-o bază militară.

Ei au aruncat cu un cocteil Molotov într-un elicopter de tip Mi-8, potrivit canalului Telegram ”Voieni osvedomitel” (”Informatorul militar”), apropiat autorităţilor.

”Un necunoscut ne-a recrutat cu 20.000 de dolari (18.000 euro) şi ne-a ordonat să dăm foc” unui elicopter, a recunocut unul dintre cei doi acuzaţi într-o înregistrare video difuzată pe acest canal Telegram.

Canalul a publicat o fotografie în care apare elicopterul, a cărui cabină a fost grav avariată.

Identitatea comanditarului nu a fost dezvăluită în acest stadiu.

Alţi doi elevi ruşi, în vârstă de 13 şi 14 ani, au fost arestaţi.

Ei au incendiat un elicopter civil în noaptea de 11 septembrie, pe aeroportul Noiabrsk, în Siberia de Vest.

Adolescenţii au mărturisit atunci că au fost recrutaţi cu cinci milioane de ruble (48.400 de euro), pe care nu au primit-o niciodată.

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, numeroşi ruşi obişnuiţi – uneori minori – au fost arestaţi şi auzaţi de pregătirea sau comiterea unor acte de sabotaj.

Începe criza la nivel mondial: Un producător de vopsele concediază 2.000 de angajați

Boala care poate provoca sindromul coadă de cal. Cum se tratează?