Harghita: Explozie urmată de incendiu, la o casă din Gheorgheni; doi adolescenţi s-au autoevacuat pe acoperiş

Pompierii militari au intervenit, marţi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Gheorgheni, în urma exploziei unei butelii, iar doi adolescenţi care se aflau în interior s-au autoevacuat pe acoperiş şi au fost salvaţi cu ajutorul scării culisabile, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

„La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului, este localizat şi se lucrează pentru lichidare. În interiorul locuinţei, se aflau două persoane care s-au autoevacuat pe acoperiş, de unde au fost evacuate, de către pompieri, cu ajutorul scării culisabile. (…) Persoanele evacuate de pe acoperişul casei sunt doi adolescenţi: un băiat, de 16 şi o fată, de 18 ani, aflaţi în stare de conştienţă, care au fost asistate medical la faţa locului”, a transmis ISU Harghita.

Potrivit sursei citate, fata a suferit un atac de panică şi a fost preluată şi transportată, de către echipajul SMURD, la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale suplimentare de specialitate.

Pompierii au constat că incendiul a fost provocat de explozia unei butelii, cauzată de acumulări de gaze. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Ambasadorul ucrainean la București dezvăluie secretele operațiunii Kursk: Rușii pregăteau ceva major pe direcția Kiev

Marcel Ciolacu îi răspunde preşedintelui PNL: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicaţii