VIDEO Fetiță de 10 ani, dispărută din casă în creierii nopții, găsită în viață, dormind în mijlocul unei păduri

O fetiță în vârstă de 10 ani s-a rătăcit în pădurea deasă din Louisiana după ce a ieșit somnambulă din casa ei – înainte de a fi salvată datorită unui operator de dronă util care a reperat-o folosind imagini termice.

Peyton Saintignan a dispărut de la casa ei de lângă Shreveport în jurul orei 10 p.m. 14 septembrie, Webster Parish Sheriff Jason Parker a declarat „Good Morning America” luni. Se pare că fetița era somnambulă când s-a îndepărtat de casa ei.

Parker a declarat că, atunci când biroul său a fost notificat, „familia și vecinii o căutau deja de aproximativ o oră” înainte ca șeriful, poliția de stat din Louisiana și sute de voluntari să se alăture pentru a găsi copilul dispărut.

O cameră de luat vederi folosită de vânători în sălbăticie a surprins o fotografie a fetiței de 10 ani și a fost tot ce a avut la dispoziție echipa de căutare și salvare pentru a o localiza. Peyton reușise să meargă pe jos peste 2,5 km de la casa ei când a fost găsită.

Cu toate acestea, operatorul de drone Josh Klober a aflat de căutarea masivă a lui Peyton și a vrut să ajute.  Klober a ajuns pe 15 septembrie cu o dronă cu capacități de imagine termică de la compania sa, Drone Management Services LLC, și a început să cerceteze zona. El a localizat-o pe Peyton ghemuită în poziție fetală pe sol, într-o pădure deasă, la aproximativ 20 de minute după ce drona sa a decolat.

Dormea în pijamale, în mijlocul pădurii

„Am văzut pijamaua purpurie și albă pe care o purta”, a declarat Klober pentru. „Era întinsă acolo. Nu se mișca și toată lumea își cam ținea respirația.” Klober a localizat-o pe Saintignan ghemuită în poziție fetală pe sol, în grosimea pădurii, la aproximativ 20 de minute după ce drona sa a decolat.

Oficialii au reușit să direcționeze salvatorii către locația ei, iar câteva momente mai târziu, în jurul orei 23.00, copilul somnambul a fost trezit de tatăl celei mai bune prietene a ei și dus în siguranță.

Parker a declarat că a fost „un adevărat miracol” că fetița de 10 ani era nevătămată când a fost găsită. „În afară de câteva mușcături de țânțar, era perfectă”, a spus Parker. Fetița de 10 ani nu a fost rănită în timp ce era pierdută în pădure. Primii respondenți și Serviciile de Protecție a Copilului au verificat-o înainte de a se întoarce acasă.

Familia lui Peyton le-a spus polițiștilor că fetița era cunoscută ca somnambulă, dar nu părăsise niciodată casa lor în trecut. „Ea a fost foarte fericită să se întoarcă la cei dragi și a fost foarte bucuroasă să se întoarcă acasă”, a declarat șeriful pentru outlet.

Cauza somnambulismului

Cauza exactă a somnambulismului – cunoscut și ca somnambulism – este necunoscută. Cu toate acestea, cercetătorii cred că genetica poate juca un rol semnificativ, potrivit Cleveland Clinic. Somnambulismul este mai frecvent la copii decât la adulți, iar cei mai mulți copii renunță la el când ajung la vârsta adolescenței.

„Dacă unul dintre părinți are un istoric de somnambulism, copilul lor are 47% șanse să facă și el acest lucru. Aceasta crește la 62% dacă ambii părinți au un istoric de somnambulism”, potrivit centrului medical academic non-profit.

 

Kelemen Hunor, despre relația cu contracandidații săi la prezidențiale. Cu cine are o relație de colegialitate și cu cine nu a vorbit niciodată

Alertă alimentară – Sortiment de pâine vândut la Auchan, contaminat