Atac rusesc în Harkov: Un bloc-turn de apartamente lovit

„Rusia terorizează cu impunitate regiunea Harkov… O lovitură directă asupra unei clădiri rezidenţiale”, a declarat ombudsmanul Ucrainei, Dmitro Lubineţ, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Imaginile difuzate de social media de la faţa locului arată o gaură în clădire.

Primarul oraşului Harkov, Ihor Terehov, a declarat pe Telegram că această clădire de blocuri a fost deja atacată de Rusia la începutul invaziei sale în Ucraina în 2022.

„Era aproape reparată, s-au montat ferestre, fusese izolată termic şi pregătită pentru sezonul rece. Inamicul a lovit-o pentru a doua oară”, a declarat Terehov.

Rusia a atacat cel puţin patru cartiere din Harkov în cursul după-amiezii de marţi, inclusiv cea mai dens populată zonă a oraşului, a spus oficialul ucrainean.

Guvernatorul regional Oleg Siniegubov a adăugat pe Telegram că mai multe blocuri de apartamente au fost avariate.

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, şi regiunea adiacentă sunt vizate în mod regulat de atacuri ale forţelor ruse. Acestea folosesc în mod intens bombe glisante extrem de distructive, pe care apărarea aeriană ucraineană depune eforturi să le intercepteze.

Rusia neagă că ţinteşte în mod deliberat civilii, deşi a ucis mii de civili în cei peste doi ani şi jumătate de război în Ucraina, notează Reuters.

După acest nou atac asupra Harkovului, preşedintele Volodimir Zelenski, care se află în prezent într-o vizită în SUA, a cerut aliaţilor să ajute Ucraina să „oprească teroarea” rusă.

„În prezent, în cadrul Adunării Generale a ONU se discută mult despre eforturile colective pentru securitate şi viitor. Dar trebuie doar să oprim teroarea. Pentru a avea securitate. Pentru a avea un viitor”, a declarat Zelenski pe X (ex-Twitter).

Alertă alimentară – Sortiment de pâine vândut la Auchan, contaminat

Kroos, după ce UEFA a recunoscut henţul lui Cucurella la meciul Germaniei cu Spania: Le-a luat trei luni să-şi dea seama