Orban, despre legea care i-ar fi permis lui Iohannis să candideze la parlamentare: Dacă PSD ar fi susţinut această lege şi ar fi trecut de Parlament, noi am fi atacat-o la CCR şi nu ar fi avut timp să judece, deci nu s-ar fi putut înscrie

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban afirmă că, dacă PSD ar fi susţinut legea care să îi permită lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, partidul Forţa Dreptei ar fi contestat actul normativ la Curtea Constituţională, blocând astfel implementarea lui. Orban e de părere că actuala conducere a PNL ”se comportă ca o sectă de sinucigaşi politic încercând, în dispreţul suveran pe care îl manifestă faţă de o opinie publică profund revoltată, să îi facă această poftă care încalcă orice normă de bun simţ, care sfidează Constituţia, care sfidează normalitatea”.

”Cred că îi e frică lui Ciucă de Iohannis, că nu a reuşit să-i rezolve problema lui Iohannis, să-i asigure un loc de muncă după ce-şi finalizează mandatul. E o ruşine tot ce se întâmplă astăzi, în care o conducere a PNL vrea să impună o lege cu dedicaţie care operează o profundă discriminare între cetăţeanul Iohannis şi toţi ceilalţi cetăţeni români. Dacă PNL ar fi vrut să-i permită lui Iohannis să candideze ca independent pe listele partidului, trebuia să vin cu un proiect de lege care să permită oricărui cetăţean român să poată să candideze independent pe listele unui partid politic, să vii să faci o lege cu dedicaţie, în condiţiile în care a rămas în memorie precedentul Iliescu, să ajungi să te transformi în PSD-ul din vremea lui Iliescu, care a impus o reglementare similară care a fost schimbată în 2015, la reforma electorală, mie, sincer, îmi arată că parcă Dumnezeu le-a luat minţile. Conducerea PNL se comportă ca o sectă de sinucigaşi politic încercând, în dispreţul suveran pe care îl manifestă faţă de o opinie publică profund revoltată, să îi facă această poftă care încalcă orice normă de bun simţ, care sfidează Constituţia, care sfidează normalitatea”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la B1 Tv.

El a precizat că, dacă PSD ar fi susţinut legea, partidul Forţa Dreptei ar fi atacat la Curtea Constituţională proiectul, iar actul normativ nu ar fi intrat în vigoare.

”Şi dacă PSD ar fi susţinut această lege şi ar fi trecut de Parlament, noi am fi atacat-o la Curtea Constituţională cu temeiuri suplimentare faţă de atacul la Curtea Constituţională, şi Curtea Constituţională nu ar fi avut timp să judece, să decidă, deci nu s-ar fi putut înscrie, pentru că termenul-limită de depunere a candidaturilor este data de 15 octombrie sau 16 octombrie, deci nu ar fi avut timp, procedural”, a adăugat Orban.

Orban a spus că ceea ce se întâmplă acum ”sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic care şi-a bătut joc de România în ultimii patru ani de zile”.

Kroos, după ce UEFA a recunoscut henţul lui Cucurella la meciul Germaniei cu Spania: Le-a luat trei luni să-şi dea seama

Preşedintele Turciei acuză Israelul de comiterea unui „genocid clar” şi cere ONU să impună sancţiuni