Ciolacu: Succesul demersurilor noastre pentru combaterea consumului de droguri depinde decisiv de eficienţa măsurilor de prevenţie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că succesul demersurilor autorităţilor pentru combaterea consumului de droguri depinde decisiv de eficienţa măsurilor de prevenţie.

Acesta a salutat efortul susţinut, vigilenţa şi cooperarea instituţiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanţa a unui cantităţi-record de cocaină, ascunsă într-un transport de fructe congelate.

”Felicitări şi întreaga mea apreciere tuturor celor care au contribuit la reuşita acestei operaţiuni antidrog. Este un exemplu de profesionalism care îmi doresc să fie continuat. Cu siguranţă, reprezintă un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri în România şi tranzitarea ţării de astfel de produse”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Şeful Guvernului a dat asigurări că va oferi sprijin în promovarea acţiunilor şi politicilor antidrog şi de prevenţie, inclusiv în instituţiile de învăţământ.

”Veţi avea permanent un sprijin din partea Guvernului în promovarea acţiunilor şi politicilor antidrog şi de prevenţie, inclusiv în instituţiile de învăţământ, în aceeaşi măsură în care dorim să ne concentrăm pe intervenţia în materie de sănătate şi recuperare pentru cei care, din nefericire, ajung să treacă prin experienţa traumatizantă şi extrem de nocivă a consumului de droguri. Vă urez succes în toate acţiunile desfăşurate! Având grijă de prezentul copiilor şi tinerilor noştri, avem grijă de viitorul naţiunii!”, a mai spus premierul Ciolacu.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, marţi, pentru trafic internaţional de droguri, după ce procurorii şi poliţiştii au descoperit în Portul Constanţa cocaină ascunsă în aproximativ 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador. AGERPRES / (AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Preşedintele Turciei acuză Israelul de comiterea unui „genocid clar” şi cere ONU să impună sancţiuni

Vâlcea: Un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Gura Văii, într-o curte nelocuită, dar împrejmuită. El a fost alungat în pădure/ Este a treia oară când prezenţa animalului e semnalată, în zonă, în ultimele două zile – VIDEO