Consilierul lui Marcel Ciolacu îi bate obrazul lui Nicolae Ciucă: ‘Pentru un om. Un om care timp de 10 ani nu s-a remarcat prin nimic pentru România’

„O țară pentru interesul unui om. Adevăratele intenții au fost dezvăluite. PNL și președintele său, Nicolae Ciucă, sunt dispuși să renunțe la 3 ani de guvernare bună. Pentru un om. Un om care timp de 10 ani nu s-a remarcat prin nimic pentru România. PSD nu acceptă să voteze o lege pentru un singur om, pentru Iohannis! Partenerii noștri de coaliție, (oare mai sunt parteneri ai PSD?) sunt dispuși să arunce în aer stabilitatea politică, rezultatele bune ale guvernării (să nu uităm haosul în care se aflau țara și PNL la final de 2021), viața oamenilor și chiar stabilitatea României într-un context în care războiul este la granițele noastre. Românii din județele de lângă Ucraina știu foarte bine despre ce vorbesc. Nu mai spun despre inundațiile cu care ne confruntăm și nici cele care pot veni, dacă ne uităm la ce se întâmplă, acum, în Europa”, spune Florin Spătaru.

„Pierdeți tot ce ați câștigat până acum”

El face un apel către „acei lideri responsabili, câți au mai rămas, din PNL: opriți ambițiile personale ale unui singur om”.

„Pierdeți tot ce ați câștigat până acum. Ruperea parteneriatului politic actual și abandonarea guvernării vă descalifică, nu doar intern, ci și internațional! Orice destabilizare a țării, mai ales în acest moment, este pe placul Kremlinului și folosește lui Putin! PSD rămâne loial României și românilor până la capăt! Va continua să-și asume cu responsabilitate guvernarea, să asigure alegeri libere și corecte și să mențină România cu fermitate în Uniunea Europeană și spațiul strategic euro-atlantic”, încheie Spătaru.

Liderii social-democrați au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

„Este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, spune Nicolae Ciucă, după ce PSD a decis să nu susțină amendamentul „Iohannis”.

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege, inițiat de liderii senatorilor și deputaților liberal, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid.

Tudor Chirilă îl atacă dur pe Iohannis: ‘În istoria celor contemporani cu el va rămâne o nulitate nedemnă de funcția cu care s-a pricopsit’

FK Csikszereda – CSC Dumbrăviţa, scor 1-0, şi ciucanii bifează a şaptea victorie consecutivă