Ce se poate întâmpla dacă îți săruți copilul pe buze? Obiceiul poate duce la probleme de sănătate

S-ar putea să fie aproape imposibil să te abții de la a-ți copleși copiii cu dragoste, dar să îi săruți pe buze nu este cel mai sănătos mod de a le arăta cât de mult înseamnă pentru tine. Pe lângă faptul că le afectează înțelegerea limitelor personale, poate prezenta unele riscuri pentru sănătate, scrie brightside.me.

1. Aceasta le poate afecta gingiile

Sărutul copiilor pe buze înainte ca dinții lor de lapte să se fi dezvoltat poate fi deosebit de dăunător. Transferul de salivă determină răspândirea bacteriilor care pot afecta țesuturile moi și gingiile copilului dumneavoastră. Copiii ar putea dezvolta boli ale gingiilor din cauza igienei orale precare, iar sărutarea copilului tău pe gură ar putea fi un factor de risc suplimentar.

2. Le-ar putea provoca carii

Caria este cea mai frecventă boală cronică la copii și adulți, iar sărutarea copiilor pe buze le poate crește șansele de a dezvolta această afecțiune. Dinții de lapte nu sunt la fel de puternici ca dinții de adult, ceea ce îi face mai vulnerabili la bacterii. Deoarece smalțul de pe dinții de lapte este relativ subțire, acesta este mai predispus la carii și carii.

3. Poate declanșa alergii

În afară de problemele dentare, sărutarea copilului pe buze poate provoca reacții alergice. Acest lucru poate fi deosebit de dăunător pentru nou-născuți. Atunci când sărutați pe cineva, transferați fără să știți particule alimentare sau produse cosmetice pe pielea acestuia. Iar nou-născutul tău ar putea fi alergic la anumite alimente sau ingrediente artificiale din produsele de îngrijire a pielii.

4. Le-ar putea slăbi sistemul imunitar

Sărutul pe buze poate transmite viruși respiratori. Deși acești viruși pot arăta ca o răceală obișnuită, ei pot fi periculoși pentru bebeluși, deoarece sistemul lor imunitar nu este încă complet dezvoltat. Plămânii bebelușilor sunt mici, iar orice infecție poate cauza probleme respiratorii.

Credeți că este bine să vă sărutați copiii pe buze?

Sursa: www.stiripesurse.ro

După trei ani de guvernare PSD-PNL, Rareș Bogdan trage concluzia: ‘PSD este un pericol mortal pentru România’

O grădină zoologică returnează Chinei doi panda gigant: Care este motivul