‘Nu face nimic pentru a împiedica atacurile Hezbollah’: Israelul aduce acuze vehemente la adresa ONU

„Coşmarul despre care vorbiţi este o realitate. Această realitate este că Hezbollah a luat Libanul ostatic şi că ONU nu recunoaşte acţiunile lor (ale Hezbollah, n. red.) şi nici nu îşi mai îndeplineşte obligaţiile sale fundamentale: să prevină atacurile Hezbollah şi să ceară punerea în aplicare a rezoluţiei 1701″ a Consiliului de Securitate care a pus capăt războiului dintre Israel şi mişcarea şiită libaneză în 2006, a scris ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant într-un mesaj difuzat pe reţeaua de socializare X.

Israelul nu are „nicio intenţie” să invadeze Libanul pe cale terestră şi ar prefera o soluţie diplomatică pentru a pune capăt conflictului său cu gruparea şiită pro-iraniană Hezbollah, a declarat, la rândul său, ambasadorul israelian la ONU Danny Danon.

„Avem experienţa Libanului (în 2006). Nu dorim o invazie terestră. Nu vreau să-mi trimit fiul acolo. Nu vrem să ne trimitem băieţii să lupte într-o ţară străină”, a declarat diplomatul israelian în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York, axată pe escaladarea conflictului dintre armata israeliană şi Hezbollah.

„Dar”, a avertizat ambasadorul, „suntem hotărâţi să-i protejam pe civilii Israelului”, după ce aproximativ 90.000 dintre concetăţenii săi au părăsit nordul ţării de aproape un an de teama unui război cu Libanul.

Totodată, zeci de mii de libanezi, potrivit ONU, au fugit de luni din zonele bombardate de Israel, atacuri care au făcut aproape 560 de morţi şi peste 1.800 de răniţi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ne îndreptăm către un posibil dezastru de proporții istorice: economia globală, inclusiv cea a României, riscă un nou colaps, asemănător celui din anii ’20

Hezbollah confirmă moartea unui comandant al său/ La rândul său, Hezbollah a atacat o baza navală israeliană, care găzduieşte o unitate de comando de elită