Situația din coaliție degenerează – Ciucă îi răspunde lui Ciolacu pe măsură: ‘A uitat ce a discutat săptămâna trecută’

„Chiar dacă nu a menționat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă dacă a uitat ce a discutat săptămâna trecută”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Reacția liderului PNL, Nicolae Ciucă, vine după ce Marcel Ciolacu trasmis: „Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie. Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”.

Premierul a postat programul său din 3 aprilie, când a avut, printre altele, o întrevedere cu omologul maghiar Viktor Orban, două întâlniri la Palatul Victoria și o deplasare în județul Giurgiu.

Pe 3 aprilie a avut loc o discuţie între liderii PSD și PNL, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul de lege care să dea posibilitatea șefului statului să candideze la alegerile parlamentare, ca independent pe lista unui partid politic, iar președintele social-democraților a promis susţinerea acestui demers, au afirmat surse din PNL. Ulterior, PNL a transmis că discuția a avut loc în altă zi din aprilie.

Liderii social-democrați au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

Este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, spune Nicolae Ciucă, după ce PSD a decis să nu susțină amendamentul „Iohannis”.4

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege, inițiat de liderii senatorilor și deputaților liberal, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la China Open

Sărbătorile zilei din 25 septembrie 2024 – Sf. Cuv. Eufrosina; Sf. Cuv. Pafnutie Egipteanul; Sf. Cuv. Serghie de la Radonej