Predoiu: SMURD – structură de elită, devenită un real reper naţional şi internaţional în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit „un real reper” naţional şi internaţional în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă.

„Astăzi (miercuri – n.r.) este un moment plin de semnificaţii pentru că sărbătorim 34 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare – structură de elită, devenită un real reper naţional şi internaţional în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă. Astăzi sărbătorim Ziua Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), cinci iniţiale care definesc o parte importantă din istoria recentă a medicinei româneşti şi care au devenit sinonime cu salvarea de vieţi, cu lupta cu secundele pentru redarea şansei la viaţă. În cadrul SMURD, trecutul şi prezentul converg, creând o unitate de intervenţie publică integrată, de importanţă strategică, componentă marcantă a societăţii noastre, astăzi SMURD însemnând ‘viaţă'”, a declarat Cătălin Predoiu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit ministrului, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, prin echipele sale de salvatori, a reuşit să se poziţioneze, în cele peste trei decenii, ca parte „indispensabilă” a sistemului de urgenţă, salvând vieţi, redând speranţa de „a doua zi”.

„Fie că vorbim despre medici, asistenţi, pompieri, piloţi sau voluntari, cu toţii sunt pregătiţi zi de zi să intervină pentru salvarea de vieţi în cele mai dificile misiuni, riscându-şi, nu de puţine ori, propria viaţă, iar performanţele lor sunt vizibile. Cele aproximativ o mie de intervenţii SMURD desfăşurate zilnic, la nivel naţional, reprezintă o mărturie în acest sens. 34 de ani de SMURD înseamnă 34 de ani de luptă cu secundele, 34 de ani de muncă neîntreruptă şi mii de vieţi salvate, o mărturie a curajului celor care îmbracă uniforma roşie, a devotamentului acestora şi a pregătirii lor continuă, specializată, adaptată cerinţelor şi provocărilor actuale”, a subliniat Predoiu. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Alexandru Rafila: Peste 10.000 de români pierd lupta cu cancerul pulmonar în fiecare an

Fotbal: Carlo Ancelotti a atins borna de 300 de meciuri ca antrenor al echipei Real Madrid