China anunţă că a testat o rachetă intercontinentală deasupra Pacificului

China a testat miercuri o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) echipată cu o ”ogivă falsă”, anunţă Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat neobişnuit, în contextul în care gigantul asiatic vorbeşte rar despre lansările sale, relatează AFP.

Niciun detaliu despre locul căderii sau despre natura rachetei nu a fost dezvăluit.

Ministerul nu spune nici dacă proiectilul a fost lansat de la bordul unui submarin sau de la sol.

Rachetele balistice intercontinentale sunt unele dintre cele mai puternice arme din lume şi pot transporta focoase nucleare.

Această lansare intervine în contextul unei rivalităţi chinezo-americane la Oceanul Pacific, unor tensiuni între Beijing şi Manila la Marea Chinei de Sud şi unei ostilităţi între autorităţile chineze şi cele din Taiwan, o insulă pe care o revendică.

Rareş Bogdan: Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv/ Prim-vicepreşedintele PNL anunţă ”amănunte incendiare” despre situaţia financiar-economică a României şi ”nepriceperea fostului baron de Buzău în treburile guvernării

INS: Câştigul salarial mediu net lunar în anul 2023 a fost 4.412 lei, în creştere cu 16,1%. Numărul salariaţilor se ridica la 5,677 milioane de persoane, la finalul lui 2023. Femeile au câştigat cu 8,2% mai puţin decât bărbaţii