Guardiola confirmă că Manchester City nu va putea conta pe Rodri o perioadă îndelungată

Rodri a părăsit terenul în prima repriză a meciului de pe Etihad Stadium, în urma unei leziuni la genunchiul drept. Deşi diagnosticul final nu a fost încă făcut public, deoarece fotbalistul a vizitat diverşi specialişti la Barcelona şi Madrid, totul indică o ruptură de ligament încrucişat, care l-ar putea ţine departe de gazon pentru restul sezonului.

„Nu cunoaştem diagnosticul definitiv, dar va fi indisponibil pentru mult timp. Există unele opinii conform cărora nu va dura atât de mult, dar din păcate s-a accidentat. Nu ştiu cât timp va fi indisponibil, aşteptăm ultimele apeluri (de la medici) şi să aflăm ce fel de operaţie va fi necesară”, a declarat antrenorul spaniol după ce Manchester City a eliminat-o pe Watford în Cupa Ligii engleze.

„Nu ne-am dorit asta, dar încă putem avea un sezon bun. Am încredere în jucătorii mei şi trebuie să găsesc o soluţie. Rodri este de neînlocuit şi echipa va juca mult, mult timp fără cel mai bun mijlocaş din lume. Este o lovitură mare pentru noi, dar acesta este fotbalul şi sarcina mea este să găsesc o soluţie”, a adăugat Guardiola.

Rodri (28 de ani) este unul dintre candidaţii la câştigarea trofeului Balonul de Aur, care va fi atribuit luna viitoare, după ce a câştigat titlul de campion an Angliei cu Manchester City în sezonul trecut şi EURO 2024 cu selecţionata Spaniei, în această vară.

VIDEO Infern la Quito – Incendiu uriaș în capitala Ecuadorului. Armata intervine în sprijinul pompierilor

F1: Will Courtenay, noul director sportiv al echipei McLaren