USR: Guvernul trebuie să răsplătească contribuabilii corecţi, nu să ofere amnistii pentru evazionişti

USR solicită miercuri Guvernului să oprească amnistiile fiscale dedicate clientelei politice şi să recompenseze contribuabilii care îşi plătesc taxele corect.

”Este inacceptabil ca Guvernul să ierte datoriile firmelor protejate politic, în timp ce cetăţenii şi firmele corecte plătesc preţul iertării datoriilor”, a declarat Adina Săniuţă, senatoare USR şi membră a Comisiei pentru Buget-Finanţe. „Bonificaţiile trebuie să fie acordate celor care îşi plătesc taxele la timp, nu să fie uitate datorii uriaşe, cum s-a întâmplat în cazul firmelor lui Robert Negoiţă”, mai spune Adina Săniuţă.

 
Ordonanţa promovată de Guvernul Ciolacu favorizează doar firmele mari, ignorând contribuabilii mici şi mijlocii, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA) şi profesiile liberale, atrage atenţia senatoarea USR.

 
”Guvernul Ciolacu acţionează exact invers decât un haiduc: ia de la cei cinstiţi ca să le dea celor care nu plătesc taxe”, precizează aceasta. 
 
Adina Săniuţă a depus un amendament pentru extinderea amnistiei fiscale şi la PFA şi profesii liberale, dar acesta a fost respins de majoritatea PSD-PNL. „Este clar că amnistia fiscală este doar un cadou pentru evazioniştii prieteni de partid, o palmă pentru cei care îşi plătesc taxele la timp”, susţine senatoarea.
 
USR a depus alte trei legi pentru a corecta inechităţile din sistemul fiscal. Acestea includ sancţiuni pentru funcţionarii ANAF care nu respectă termenele şi obligaţiile faţă de contribuabili şi obligaţia statului de a plăti dobânzi pentru întârzierile la rambursarea sumelor datorate cetăţenilor, precum şi sancţiuni pentru funcţionarii care nu radiază la timp menţiunile din cazierul fiscal.

Fotbal: Kylian Mbappe s-a accidentat la coapsa stângă, a anunţat Real Madrid

Comisia de Disciplină a sancţionat Poli Iaşi şi FC Dinamo pentru incidentele de la meciurile cu Universitatea Craiova şi Unirea Slobozia