Giurgiu: Bărbat arestat pentru că a înfiinţat o cultură de canabis în solarul din curtea casei

Giurgiu, 25 sep /Agerpres/ – Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost arestat preventiv după ce poliţiştii au descoperit, în urma unei percheziţii, că acesta ar fi înfiinţat o cultură outdoor de canabis, într-un solar aflat în curtea imobilului său, dintr-o comună situată în judeţul Giurgiu.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu, au documentat activitatea infracţională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc. La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii au organizat o acţiune, pe linia combaterii traficului de droguri şi au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu. Din materialul probator administrat în cauză a reieşit faptul că, în intervalul mai – septembrie 2024, un bărbat, de 37 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi înfiinţat şi dezvoltat o cultură outdoor de canabis, într-un solar aflat în curtea imobilului său, dintr-o comună situată în judeţul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 21 de plante de canabis, în stare de vegetaţie, ajunse la maturitate, precum şi peste 275 de grame de canabis destinate comercializării şi alte mijloace de probă.

Astăzi, în urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu.. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Acord privind un împrumut de aproape un miliard de dolari din Fondul de Finanţare Militară al SUA, semnat la Guvern

Acord de împrumut direct între România şi SUA în valoare de aproape 1 miliard de dolari, prin Mecanismul de Finanţare Militară Externă (FMF)