Nicoleta Radu (PAID): Până în momentul de faţă, avem în jur de 300 de dosare avizate în urma inundaţiilor din Vaslui şi Galaţi

PAID are 300 de dosare avizate ca urmare a inundaţiilor de judeţele Vaslui şi Galaţi, valoarea daunelor înregistrate fiind de aproximativ 600.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Nicoleta Radu, directorul general al PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

„În momentul de faţă, pentru daunele care s-au produs locuinţelor afectate în Galaţi şi Vaslui au fost făcute primele plăţi. Practic, primele plăţi au fost făcute în 48 de ore de la data la care ne-a fost notificată dauna. Desigur, aşteptăm în continuare ca oamenii, cei care deţin poliţe de asigurare obligatorie, să ne notifice şi în măsura în care vom avea toate actele dumnealor la dispoziţie plăţile vor fi făcute de îndată. Până în momentul de faţă avem în jur de 300 de dosare avizate”, a spus Nicoleta Radu, prezentă la un eveniment al companiei.

Ea a menţionat că valoarea daunelor înregistrate este de aproximativ 600.000 de lei.

Nicoleta Radu a afirmat că există o creştere a numărului de asigurări, dar care nu este foarte mare, de 3 puncte procentuale, începând de la data la care au intrat în vigoare modificările legislative din noiembrie 2023. Avansul este de 300.000 de poliţe, dar numărul lor nu creşte spectaculos.

La rândul său, directorul general adjunct al PAID, Cosmin Tudor, a declarat că în perioada aceasta marcată de evenimentele din Galaţi şi Vaslui vânzările zilnice s-au dublat faţă de perioada similară din anul trecut.

„Exact la fel s-a întâmplat şi după cutremurele care au avut loc în Gorj anul trecut. Euforia a ţinut două săptămâni, să sperăm că anul acesta va ţine mai mult şi se vor asigura mai mulţi oameni. Speranţele sunt reduse pentru că gradul de cuprindere în asigurări în Vaslui este de 12%, iar în Galaţi este de 20%. În mediul rural este la jumătate”, a spus Cosmin Tudor. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

SUA consideră ‘profund îngrijorător’ atacul grupării libaneze Hezbollah asupra Tel Avivului

Klaus Iohannis, la ONU: România sprijină pe deplin Iniţiativa de Pace a Preşedintelui Zelenski, este singura abordare care poate asigura o pace justă şi durabilă