‘Lupta’ pentru medalia de bronz – Jordan Chiles și USA Gymnastics fac presiuni pentru a-i ‘fura performanța’ Anei Bărbosu

USA Gymnastics o susține în continuare pe gimnasta americană Jordan Chiles în lupta sa pentru recuperarea medaliei de bronz din finala feminină la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația americană a depus marți un nou apel la Tribunalul Federal Elvețian, conform Inside the Games, scrie Mediafax.

Apelul solicită luarea în considerare a unor noi dovezi prezentate de gimnastă. Chiles a depus un apel separat, pe lângă cel formulat săptămâna trecută.

Toate apelurile se axează pe argumentul că lui Chiles nu i s-a oferit o oportunitate completă și corectă de a se apăra.

Chiles, care a terminat pe podium alături de Rebeca Andrade și Simone Biles după o contestație efectuată de antrenorul ei, a fost ulterior deposedată de medalia de bronz pentru că a depus cererea „cu patru secunde prea târziu”.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a luat această decizie, este acum solicitat să redeschidă cazul, având în vedere dovezile care arată că antrenoarea echipei SUA, Cecile Landi, a depus cererea cu mult înainte de termenul limită.

Dovezile audio și video colectate din documentarul Netflix „Simone Biles: Rising” o arată pe Landi făcând două contestații verbale, la 47 și 55 de secunde.

Contestațiile au fost luate în considerare inițial și punctajul lui Chiles a fost ajustat. Totuși, decizia a fost ulterior anulată în urma unei contestații din partea echipei României. Medalia de bronz a fost apoi realocată Anei Barbosu, câștigătoarea inițială a locului al treilea în acest eveniment.

Cu toate acestea, echipa SUA a descoperit ulterior că președintele comisiei de arbitraj a reprezentat guvernul român în litigii financiare din 2016, ceea ce ar putea constitui un potențial conflict de interese. Acesta este unul dintre defectele procesului TAS pe care avocații lui Chiles le susțin în primul său apel.

Aceștia afirmă, de asemenea, că Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA i s-a acordat suficient timp pentru a pregăti un răspuns la apelul României, deoarece au fost informați cu mai puțin de 24 de ore înainte de audiere. Deși USOPC a cerut amânarea audierii, TAS a respins cererea.

Acum depinde de Tribunalul Federal Elvețian fie să confirme hotărârea inițială a TAS, fie să trimită cauza înapoi la TAS. Tribunalul nu joacă niciun rol în stabilirea poasesoarei de drept a medaliei de bronz.

SURSE `Rechinul` imobiliar `Mangiunică` plasat sub control judiciar de DNA – Joi au loc noi audieri la DNA în dosarul de evaziune cu 20 de milioane de lei

Natalia Intotero: După pandemie, nu numai în România ci şi în UE s-au dezvoltat mult stările de anxietate. De aici necesitatea infuziei de consilieri şcolari, respectiv psihologi. Doar pentru anul 2024 au fost aprobate 7.600 de locuri, nu e suficient