Duma de Stat adoptă în prima lectură un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi în ţări care autorizează tranziţia de gen

Deputaţii ruşi au adoptat miercuri în prima lectură un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi de către cetăţeni ai unor ţări care autorizează tranziţia de gen, un nou episod al unei ofensive ultraconservatoare a Rusiei, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin apără o linie dură în probleme de societate, din care face o prelungire a luptei împotriva Occientului.

Această interdicţie vizează cetăţenii ţărilor care autorizează ”schimbarea de sex prin intervenţie medicală, inclusiv prin folosirea medicamentelor” şi modificarea sexului în ”documente de identitate”, potrivit proeictului de lege.

Ea vizează să împiedice ”orice adoptare a unor copii ruşi de către reprezentanţi ai comunităţii LGBT”, se arată în motivaţia proiectului de lege.

Textul vizează astfel o majoritate a ţărilor din Occident.

În total, 397 dintre cei 398 de deputaţi s-au promunţat mercuri în favoarea acestui text şi numai unul ”împotrivă”.

”Prin această lege noi protejăm copilul”, s-a felicitat după vot preşedintele Dumei de Stat, Camera inferipară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, un apropiat al lui Vladimir Putin şi un susţinător fervent al acestui text.

PRIVILEGIEREA ”FAMILIILOR TRADIŢIONALE”

Deputaţii aflaţi la originea acestei iniţiative legislative au anunţat că vor să evite ca părinţii adoptivi să poată ”să-şi schimbe sexul” sau ”să schimbe sexul copilului adoptat” care trebuie să fie, în opinia lor, ”crescut într-o familie tradiţională”.

Rusia a adoptat în iulie 2023 o lege care interzice tranziţiile de gen şi le interzice transsexualilor să adopte copii.

Începând din 2013, Rusia interzice adoptiile de către cupluri străine de acelaşi sex sau de către cupluri necăsătorite din ţări în care uniunea între persoane de acelaşi sex este legală.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect de lege este necesar să fie adoptat  în trei lecturi în Duma de Stat, apoi în Consiliul Federaţei, Camera superioară a Parlamentului rus şi să fie promulgat de către Vladimir Putin. Ultimele două etape sunt în general doar o formalitate.

Vladimir Putin îşi continuă astfel ”cruciada” împotriva ”decadenţei” Occidentului şi face totul pentru a apăra ”valorile tradiţionale”, în frunte cu familia, care poate fi alcătuită, în opinia sa, numai dintr-un tată, o mamă şi copii.

Această ofensivă ultraconservatoare rusă s-a consolidat după invaiza rusă a Ucrainei

Natalia Intotero: După pandemie, nu numai în România ci şi în UE s-au dezvoltat mult stările de anxietate. De aici necesitatea infuziei de consilieri şcolari, respectiv psihologi. Doar pentru anul 2024 au fost aprobate 7.600 de locuri, nu e suficient

Duma de Stat adoptă în prima lectură un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi în ţări care autorizează tranziţia de gen