Încă două săptămâni de suspans pentru Nicușor Dan – ÎCCJ a stabilit data pronunțării în procesul cu ANI

Procesul a fost inițiat de Nicușor Dan, care contestă un raport emis de ANI în februarie 2023. În acest raport, ANI a constatat existența unui conflict de interese, atât administrativ, cât și penal, legat de deciziile edilului în cadrul Primăriei Capitalei și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Concret, Nicușor Dan este acuzat că și-a plătit amenzile primite de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) folosind fonduri publice ale Municipalității. În plus, a dispus majorarea bugetului ALPAB cu 3 milioane de lei, într-un context în care el însuși îndeplinea simultan funcția de director interimar al acestei instituții și de primar general. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la aceste fapte, acuzându-l pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Deși Curtea de Apel București a admis în toamna anului 2023 anularea parțială a raportului ANI și a eliminat o parte din acuzațiile de conflict de interese, miza procesului rămâne una majoră. Nicușor Dan dorește să scape complet de acuzațiile penale care îi pun în pericol atât libertatea, cât și viitorul politic, în timp ce ANI insistă asupra valabilității acuzațiilor rămase. O condamnare ar putea duce la interzicerea ocupării oricărei funcții publice de către primarul general.

BREAKING Klaus Iohannis, prima reacție la proiectul PNL: ‘Nu doresc o lege pentru mine și voi avea grijă ca această lege să nu existe’

Klaus Iohannis intră tare in conflictul din Gaza: Ce soluție a dat de la Tribuna ONU