Baschet masculin: U BT Cluj, debut cu înfrângere în BKT EuroCup; Alex Chipciu a aruncat prima minge

Campioana U Banca Transilvania Cluj a debutat cu înfrângere, miercuri, pe teren propriu, în noua stagiune a BKT EuroCup, cu 6.100 de fani în tribune. Echipa lui Mihai Silvăşan a fost învinsă de formaţia Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 93-86 (46-38). Căpitanul FC Universitatea Cluj, Alex Chipciu, a aruncat simbolic prima minge a partidei.

Principalii marcatori ai partidei au fost Simpson 16 puncte, Mokoka 16, Hankins 15, Hervey 14, pentru U BT Cluj, respectiv Robinson 20, Lemar 18, Jones 15, Nikolic 14, Stewart13, pentru slovenii de la Cedevita.

FOTO: U BT Cluj
FOTO: U BT Cluj

În prima etapă a grupei B s-au mai jucat partidele dintre Turk Telekom Ankara – 7bet-Lietkabelis Panevezys 72-66, Towers Hamburg – JL Bourg 80-100, iar miercuri seară vor mai avea loc duelurile dintre Hapoel Ierusalim – Valencia Basket şi Umana Reyer Veneţia – Aris Salonic.

Următoarea partidă pentru campioana României va avea loc în 2 octombrie, în deplasare, cu finalista JL Bourg.

Meciurile din turul grupei B se joacă între 24 septembrie – 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua eliminatoriu în optimi. Sistemul continuă cu meciurile din sferturi, semifinale şi finală.

În grupa A a celei de-a doua competiţii valorice a continentului joacă formaţiile Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm, Buducnost Podgorica, Beşiktaş, Bahcesehir College Istanbul, Wolves Vilnius, Energia Trento, Trefl Sopot.

În 2024, Paris Basketball a câştigat trofeul BKT EuroCup, competiţie în care campioana U BT Cluj a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală, în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

În Liga Naţională, U BT Cluj va debuta pe teren propriu, în 29 septembrie, cu vicecampioana CSM Oradea.

 

Iohannis: Dacă actuala coaliţie va reuşi să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea / Avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie

Interdicţie de acces la meciul cu Dinamo Kiev pentru fani ai echipei Lazio, după ce poliţia germană a confiscat arme de la ei