Sindicat: Angajaţii Boeing aflaţi în grevă nu sunt interesaţi de propunerea de contract colectiv a conducerii

Sindicatul care reprezintă mii de muncitori ai Boeing în SUA aflaţi în grevă a declarat că un sondaj a arătat că membrii săi sunt împotriva ultimei propuneri de salarizare a producătorului de avioane, pe care a descris-o drept ”cea mai bună şi finală”, transmite Reuters.

Boeing a declarat că va prelungi termenul pentru votarea unui nou contract colectiv, după ce sindicatul a respins termenul iniţial al companiei, de vineri.

Peste 32.000 de lucrători ai Boeing din zona Seattle şi Portland, Oregon, au încetat activitatea pe 13 septembrie, în prima grevă a sindicatului din 2008, oprind producţia de modele de avioane, inclusiv cel mai bine vândut model, 737 MAX.

Aproape 95% dintre angajaţi au respins oferta Boeing de o creştere a salariilor cu 25% în patru ani, ceea ce a dus la grevă.

O propunere îmbunătăţită anunţată luni de Boeing ar ridica câştigul salarial la 30% şi ar restabili un bonus de performanţă, dar sindicatul a spus că un sondaj între membrii săi a constatat că nu este suficient.

”Rezultatele sondajului de ieri au fost copleşitor de clare, aproape la fel de mult ca şi pentru prima ofertă: membrii nu sunt interesaţi de cea mai recentă ofertă a companiei”, a declarat marţi Asociaţia Internaţională a Maşiniştilor şi Lucrătorilor din Aeronautică, District 751.

Sindicatul a cerutt o creştere a salariului cu 40% şi restabilirea unei pensii cu beneficii determinate care a fost scoasă contract în urmă cu un deceniu.

Boeing, care nu a comentat imediat, a înaintat luni cea mai recentă ofertă fără a negocia în prealabil cu sindicatul.

Sindicatul a refuzat să-l supună la vot imediat, spunând că îşi va interoga membrii înainte de a decide.

 

‘Să nu consideraţi că e o păcăleală’! Facturi mai mari la electricitate de la 1 aprilie 2025 – avertismentul pe care îl primesc românii

VIDEO Nicolae Ciucă susține că nu este manevrat de Iohannis: ‘Voi fi ceea ce sunt și nimic mai mult’