Care sunt previziunile privind cererea de petrol până în 2050. OPEC și-a împărtășit prognoza

După cum reiese din document, principalul motor va fi India, unde cererea de petrol poate crește de 2,5 ori.

Potrivit OPEC, până în 2050, cererea de petrol din India va crește de la actualele 5,3 milioane bpd la 13,3 milioane bpd.

India este printre economiile majore cu cea mai rapidă creștere din lume.

Printre liderii tradiționali se numără China, unde cererea de petrol va crește cu 15% până în 2050, la 18,9 milioane bpd.

„Cererea de petrol în țările din Orientul Mijlociu și Africa va crește treptat până în 2050, va crește cu 8,8 milioane și 21,9 milioane bpd”, a menționat OPEC.

În Europa, cererea de petrol va scădea, iar până în 2050 va scădea cu 4,2 milioane b/zi (de la actualele 13,4 milioane b/zi la 9,2 milioane b/zi), lucru pe care experții o atribuie tranziției semnificative a UE la energia „verde”.

De menționat că anul acesta India a devenit cel mai activ cumpărător de gaz natural lichefiat (GNL) din lume, depășind liderii tradiționali ai acestei piețe – Coreea de Sud și Japonia.

Astfel, în iulie, India a majorat achizițiile de GNL cu 57% față de anul trecut, până la 2,78 milioane de tone, ceea ce a reprezentat o cifră record în istoria statisticilor comerciale naționale a acestei țări.

Conflict de muncă la Volkswagen – Conducerea respinge categoric revendicările sindicatelor

Gabriela Firea intervine în scandalul autorizării lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii: Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!