Domeniul în care Turcia și Statele Unite își dezvoltă cooperarea

Anunțul a fost făcut la New York, la un eveniment Turkish American Business Council.

R. Erdogan a remarcat importanța încheierii de contracte pe termen lung în acest domeniu și a menționat semnarea unui memorandum de înțelegere între compania energetică turcă Botaș și ExxonMobil.

În plus, șeful statului turc a subliniat dinamica pozitivă a indicatorilor financiari ai economiei țării sale, inclusiv o scădere a inflației și o creștere a ratingului de credit.

El și-a exprimat, de asemenea, speranța ca ponderea Turciei în investițiile directe globale să crească de la 1% la 1,5% până în 2028 datorită unei noi strategii de strângere de capital.

content-image

Cu toate acestea, Erdogan și-a exprimat îngrijorarea cu privire la restricțiile comerciale din SUA, remarcând în special problemele din industria de apărare din cauza restricțiilor impuse.

El a cerut eliminarea completă a barierelor comerciale, cum ar fi tarifele suplimentare și sancțiunile și și-a exprimat, de asemenea, speranța unei cooperări sporite cu statele, în special în cadrul proiectului de modernizare a F-16.

În plus, R. Erdogan le-a cerut investitorilor americani să ofere sprijin pentru eliminarea barierelor comerciale dintre Statele Unite și Turcia, precum și să sprijine companiile turcești în procesul de intrare pe piața americană.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Începe revolta în Europa: România este direct vizată și s-ar putea alătura demersului

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut cu 1,1%, ca serie brută, în primele şapte luni, faţă de anul trecut