Atac masiv asupra Ucrainei – A fost vizată, în special, capitala Kiev

Mai mult de o duzină de drone de atac de fabricație iraniană au fost reperate deasupra orașului, majoritatea fiind doborâte, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare locale, notează Mediafax.

Aproximativ 20 de mașini și o conductă de gaz dintr-o zonă rezidențială au fost avariate în timpul atacului care a durat câteva ore, a adăugat el.

De asemenea, au fost găsite resturi de dronă într-un loc de joacă pentru copii.

Drone rusești au atacat și oraşul vest-ucrainean Ivano-Frankivsk, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit televiziunii TSN, în oraș s-au auzit explozii puternice și au fost activate forțele de apărare aeriană.

Primarul din Ivano-Frankivsk, Ruslan Marţinkiv, a comunicat că nu există victime în urma atacului. Cu toate acestea, a subliniat primarul, ținta atacului lansat de ruşi a fost infrastructura civilă. „Cel mai important lucru este că oamenii nu au fost răniți. Vedem că inamicul lovește peste tot în Ucraina, ținta sa fiind infrastructura civilă” – a afirmat primarul, fără să ofere alte detalii despre atacul aerian lansat de ruşi.

Armata rusă a atacat și oraşul ucrainean Zaporojie, în noaptea de miercuri spre joi, rănind opt persoane. Primarul interimar al oraşului, Reghina Harcenko, a precizat că printre răniţi se numără și un băiat de 14 ani. Doi dintre oamenii răniți în timpul bombardamentului nocturn au fost internaţi în spital, unul dintre aceştia fiind în stare gravă. Harcenko a mai raportat că, în urma uneia dintre lovituri, ambele intrări ale unui bloc de locuinţe au fost avariate. O altă lovitură a avut loc lângă o casă particulară.

Donald Trump revine la ‘locul faptei’ – Miting electoral la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania

Cooperarea economică dintre Azerbaidjan și Ungaria, tot mai puternică: Ce spune CEO-ul MOL despre importanța noilor contracte