O nouă descoperire importantă de petrol și gaze în Marea Nordului

Acest lucru a fost raportat într-un comunicat de presă al Direcției Raftului Norvegian.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul sondei de explorare 35/11-30 S, forată în 2022 de instalația de foraj Deepsea Atlantic.

În zona explorată a zăcămintelor din puțul 35/11-30 S au fost descoperite rezerve recuperabile de echivalent petrol și gaze la un nivel de 3,8 până la 8,9 milioane de metri cubi, ceea ce corespunde la 24-56 milioane de barili.

Descoperirea rezervelor din regiunea Heisenberg a fost raportată în martie 2023, estimările preliminare indicând rezerve cuprinse între 3,8 și 13,3 milioane de metri cubi echivalent petrol recuperabil.

Scopul principal al sondei 35/11-30 S a fost descoperirea rezervelor din zona Angel, însă, în urma unor evaluări preliminare, s-a dovedit că volumul rezervelor recuperabile de acolo este de doar 0,1-0,5 milioane de metri cubi, adică. dezvoltarea sa este impracticabila.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cooperarea economică dintre Azerbaidjan și Ungaria, tot mai puternică: Ce spune CEO-ul MOL despre importanța noilor contracte

VIDEO Cum arată acum primul hotel imprimat 3D din lume: Tehnologia revoluționară ar putea schimba viitorul construcțiilor