Tulcea: Proiect pentru reducerea riscului inundaţiilor în localităţile din Deltă

Proiectul privind reducerea riscului de inundaţii în localităţile din Delta Dunării al cărui contract de finanţare a fost semnat în primăvara anului trecut are în momentul de faţă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic realizate, lucrările în teren urmând să fie demarate cel mai probabil anul viitor.

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) din Tulcea, Paul Cononov, a declarat pentru AGERPRES că în momentul de faţă Administraţia Bazinală de Apă – Dobrogea Litoral este pe punctul de a declanşa procedura de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de lucrările prevăzute în proiect.

„Lucrările au un anumit parcurs. Până să ajungi să vezi prima cupă de buldoexcavator în teren, e un şir întreg de proceduri care durează câteodată mai mult decât execuţia în sine. Să ne amintim că suntem pe punctul de a trece de la o perioadă de programare la alta. Vor fi anumite schimbări în structura proiectului. Dar deocamdată avem asigurări şi de la nivelul Ministerului Mediului şi de la nivelul Administraţiei Naţionale Apele Române că acest proiect va fi dus la bun sfârşit”, a precizat directorul SGA, Paul Cononov.

Contractul de finanţare pentru realizarea proiectului „Apărarea complexă a localităţilor situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundaţiilor asupra vieţii, judeţul Tulcea” a fost semnat în luna martie a anului trecut, are o valoare totală de 56.828.237,79 de lei, suma fiind alocată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-20202, şi trebuia să se încheie la finele anului trecut.

Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea a nouă staţii de pompare din intravilanul localităţilor Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crişan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23, din Delta Dunării, precum şi închiderea liniilor de apărare a localităţilor Vulturu şi Ilganii de Sus pe o lungime de 9,456 kilometri, respectiv 3,790 kilometri. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Un bărbat lovit de o mașină pe DN 14, în Sibiu, a murit

Fotbal: Lewandowski este cel mai bun număr 9 din ultimul deceniu, afirmă Hansi Flick