USR cere respingerea Legii „Iohannis” și desecretizarea cheltuielilor Administrației Prezidenția

USR cere respingerea Legii „Iohannis”, depusă de PNL, care îi permite președintelui în funcție să candideze la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid politic. Trebuie să închidem acest subiect, iar săptămâna viitoare putem avea un vot, transmite formațiunea.

„Este inacceptabil ca legea care îl vizează pe Klaus Iohannis să fie votată doar pentru a-i oferi un loc sigur în Parlament, după ce a fost absent și indiferent la nevoile românilor timp de 10 ani. Legea „Iohannis” trebuie să fie respinsă urgent. Nu facem legi pentru o singură persoană în România, doar pentru că PNL și PSD au vrut să-l mulțumească pe turistul de la Cotroceni. Cerem, de asemenea, ca legea USR care desecretizează cheltuielile Administrației Prezidențiale să fie votată în Parlament. Românii trebuie să știe exact cum au fost cheltuiți banii publici în aceste deplasări luxoase și netransparente”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

USR cere ca Guvernul să publice, prin RA-APPS, lista completă cu toți beneficiarii de locuințe de serviciu și de protocol.

„Marcel Ciolacu a promis transparență și tăierea privilegiilor. Totuși, vedem că RA-APPS refuză să dea publicității informațiile despre cine ocupă aceste locuințe de serviciu. Noi, cei de la USR, cerem clar și răspicat ca aceste date să fie făcute publice de urgență. PSD trebuie să înceteze să ascundă adevărul. Solicitarea oficială a depusă către RA-APPS, însă nici până astăzi nu avem un răspuns”, a adăugat Ionuț Moșteanu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alba: O persoană a murit după ce s-a răsturnat cu un ATV într-o râpă

George Simion: `Nefinalizarea barajului Suhurlui și digurile lui Nica au dus la nenorocirile din Galați`