Szczesny devine înlocuitorul lui Marc-André ter Stegen la Barcelona

Internaționalul german a fost supus unei intervenții chirurgicale după ce și-a rupt tendonul patelar de la genunchiul drept în timpul victoriei cu 5-1 asupra Villarrealului din weekend. Conform presei spaniole, citată de Reuters, Szczesny este așteptat să ajungă în curând la Barcelona pentru a efectua vizita medicală înainte de a semna un contract pe termen scurt.

„Am mult respect pentru istoria Barcelonei; este unul dintre cele mai bune cluburi din lume”, a declarat Szczesny joi pentru publicația spaniolă Sport. „Înțeleg situația dificilă care a apărut pentru ei după accidentarea lui Marc-André ter Stegen și cred că ar fi lipsă de respect din partea mea să nu iau în considerare această opțiune”.

Managerul Barcelonei, Hansi Flick, a afirmat miercuri că portarul de rezervă Iñaki Peña, în vârstă de 25 de ani, este un potențial înlocuitor pentru Ter Stegen, dar că echipa are nevoie și de mai multă experiență. „Iñaki are 25 de ani, dar ceilalți portari sunt foarte tineri. Avem nevoie de mai multă experiență și de aceea discutăm despre asta. Am vorbit și vom decide în curând”, a declarat Flick reporterilor după victoria cu 1-0 asupra lui Getafe.

Szczesny, care a ajuns la Juventus în 2017, și-a anunțat retragerea în august, după ce și-a reziliat angajamentul cu clubul din Serie A, unde mai avea un an de contract. El s-a retras având peste 250 de selecții pentru Polonia și după ce a contribuit la câștigarea a trei titluri de campion și trei cupe ale Italiei cu Juventus.

Barcelona se află pe primul loc în LaLiga, având un avans de patru puncte, cu un bilanț perfect de 21 de puncte din șapte meciuri. Echipa va juca sâmbătă împotriva celor de la Osasuna.

VIDEO Putin, pus la zid la ONU: Marea Britanie îl acuză ca este stăpânul unui imperiu mafiot al sclaviei

SUA urmează să livreze Ucrainei bombe planante, de tip Joint Standoff Weapon în cadrul unui pachet de aproape opt miliarde de de dolari