Arhiepiscopul Tomisului: Dacă cineva a dat divorţ nemotivat, doar pentru nişte mofturi, acela s-a legat cu un păcat mare / Dacă un soţ este părăsit de celălalt care s-a dus să trăiască în desfrâu, cel care a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că dacă cine divorţează fără un motiv întemeiat, adică nu a fost înşelat de soţ, ci ”doar pentru nişte mofturi sau nişte motive mărunte”, atunci acela ”s-a legat cu un păcat mare”. Înaltul ierarh a mai explicat că atunci când un soţ este părăsit de celălalt care s-a dus ”să trăiască în desfrâu cu o persoană străină”, atunci cel care a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă.

ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea, care este dezlegarea după ce ai divorţat deoarece mulţi preoţi susţin că este suficient să te spovedeşti. 

”Sigur, depinde şi de motive. Dacă cineva a dat divorţ nemotivat,că nu a fost înşelat de soţ, doar pentru nişte mofturi sau nişte motive mărunte, de neînţelegere aşa zis, acela s-a legat cu un păcat mare. Rugăciunea spune limpede ce unit Dumnezeu omul să nu despartă. Când un soţ îl înşală pe celălalt şi intră într-o legătură de adulter cu altcineva, atunci acela trebuie să se căiască mult. Dacă însă un soţ este părăsit de celălalt, că s-a dus să trăiască, în desfrâu cu o persoană străină sigur atunci cel ce a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă, celălalt poate fi dezlegat cu dezlegarea mare, cu rugăciunea de dezlegare de blestem”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie: Sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greşeală / Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun

Sibiu: Doctoriţă de la Spitalul CF, fost manager a două spitale publice, reţinută pentru că lua mită de la pacienţi