Un proiectil antiaerian de 88 de milimetri, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, descoperit în Marea Neagră, în zona Mangalia/ Specialiştii l-au neutralizat în condiţii de siguranţă

Un proiectil antiaerian de 88 de milimetri, care provine cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit în Marea Neagră, în zona Mangalia, de echipajul unei nave civile. Specialiştii au intervenit pentru extragerea şi neutralizarea sa în condiţiile de siguranţă.

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au transmis că o grupă de scafandri de luptă EOD (specializaţi în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat, vineri, o misiune de identificare, extragere, transport şi distrugere a unui proiectil antiaerian de 88 de milimetri, cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

 
”Solicitarea intervenţiei specialiştilor din compunerea Forţelor Navale Române a fost făcută în urma descoperirii proiectilului, în zona Mangalia, de către o navă civilă de tip dragă cu pavilion neerlandez (Regatul Ţărilor de Jos). Scafandrii militari s-au deplasat cu o ambarcaţiune rapidă din portul militar Constanţa către nava civilă, aflată în proximitatea portului Constanţa, pentru a extrage proiectilul descoperit şi, ulterior, au transportat elementul de muniţie într-o zonă sigură pentru a îl neutraliza”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale.

 
Ei au precizat că procedura utilizată de specialiştii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice, iar intervenţia a fost finalizată în jurul orei 11.30.

Fotbal: Barcelona nu va avea fani la meciul cu Steaua Roşie de la Belgrad

Cluj: Un bărbat a murit electrocutat, în timp ce făcea lucrări de mentenanţă la o piscină