OFICIAL – Reprezentantul Partidului DREPT, dat afară din BEC

„În ședința din data de 27 septembrie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) a constatat încetarea calității doamnei Ionela-Alexandra Bulgaru de membru al BEC reprezentând Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT), precum și a calității domnului Dragoș Popa de locțiitor al respectivului membru al BEC, începând cu data de 27 septembrie a.c.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 a fost constituit la data de 5 septembrie a.c., fiind completat la data de 9 septembrie a.c. cu reprezentantul DREPT și locțiitorul acestuia.

Luând în considerare definiția partidului politic parlamentar, care derivă din dispozițiile art. 118^1 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum au fost interpretate prin Hotărârea BEC nr. 5H/20.09.2024, și având în vedere informațiile prezentate în adresele transmise Biroului Electoral Central de către Camera Deputaților și Senat, în ședința BEC din data de 27 septembrie a.c. s-a constatat că DREPT nu îndeplinește condițiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiției de partid politic parlamentar”, transmite BEC.

Biroul Electoral Central a câștigat la Curtea de Apel București procesul împotriva Partidului DREPT. Formațiunea politică ceruse anularea deciziei BEC prin care s-a stabilit că, pentru a avea reprezentanți în birourile electorale, un partid parlamentar trebuie să-și păstreze acest statut pe întreaga perioadă electorală. Se poate face recurs la ÎCCJ.

Partidul DREPT și-a pierdut statutul de partid parlamentar după ce președintele Vlad Gheorghe a exclus toți parlamentarii.

Biroul Electoral Central a respins, în ședința de luni seara, plângerea prealabilă a Partidului DREPT împotriva hotărârii BEC prin care s-a stabilit că un partid parlamentar trebuie să mențină acest statut pe întreaga perioadă electorală pentru a avea reprezentanți în birourile electorale.

În urma hotărârii din urmă cu 4 zile, BEC a transmis o circulară către toate Birourile Electorale de Circumscripție județene, București și Diaspora, prin care informează că partidele parlamentare, care au așadar reprezentanți în birourile electorale în prima față de desemnare, sunt PSD, PNL, USR, AUR, UDMR și Forța Dreptei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Harghita: Scandal în parcarea unui centru comercial din Miercurea-Ciuc / Au intervenit luptători SAS / Şapte bărbaţi au fost duşi la audieri

Top-modelul Naomi Campbell, implicată într-un scandal uriaș: Banii donați pentru cauze caritabile, folosiți pentru cheltuieli de lux