Hezbollah dezminte informațiile privind un atac israelian asupra suburbiilor de sud din Beirut

Comunicatul adaugă că în numele grupului publică informații doar biroul de presă. Hezbollah nu a făcut nicio altă declarație cu privire la atacurile israeliene, despre care armata israeliană a spus că au lovit comandamentul central al grupului.

Anterior, AFP a transmis că explozii violente au fost auzite la Beirut vineri, agenţia oficială libaneză de presă indicând că o serie de lovituri israeliene au vizat periferia sudică a oraşului, în timp cer Israelul a afirmat că a ţintit cartierul general al grupării Hezbollah.

O înregistrare video arată o enormă explozie şi coloane groase de fum ridicându-se deasupra unor imobile. Şase clădiri au fost distruse complet, potrivit unei surse apropiate Hezbollah. Exploziile au provocat cratere enorme în mai multe locuri, afirmă şi canalul de televiziune al Hezbollah, Al-Manar.

Acestea sunt loviturile cele mai violente asupra periferiei sudice a Beirutului de la războiul din 2006 între Hezbollah şi Israel. Exploziile au provocat panică în capitala libaneză, unde se auzeau sirenele ambulanţelor, potrivit jurnaliştilor de la AFP.

Netanyahu revine de urgență în Israel după bombardarea cartierului general al Hezbollah din Beirut

Primăria Londrei a aprobat extinderea arenei Wimbledon