Dracaena, o specie care pare special ‘construită’ pentru apartamentele de azi: Are efect puternic, dacă o ți în casă

Horticultorul Ștefan Marinescu, din Argeș, a explicat pentru „Adevărul” că dracaena este foarte flexibilă în ceea ce privește condițiile de iluminare, putând crește atât în lumină slabă, cât și în lumină puternică. De asemenea, este rezistentă la secetă, ceea ce o face ușor de întreținut. „Spre deosebire de multe alte plante, dracaena produce oxigen și absoarbe dioxidul de carbon în timpul nopții, fiind un excelent purificator de aer în dormitor”, a spus Marinescu.

Planta tropicală preferă temperaturi între 18 și 28 de grade Celsius și un mediu umed. În sezonul rece, când aerul din locuințe tinde să fie mai uscat, o tăviță cu apă poate ajuta la menținerea umidității necesare pentru dezvoltarea optimă a plantei. Totodată, udarea trebuie făcută cu moderație, solul dracaenei necesitând să se usuce între udări pentru a preveni deteriorarea rădăcinilor, informează adevărul.ro.

Dracaena include aproximativ 120 de specii de arbuști și tufe, majoritatea originare din Africa.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Minor de 8 ani, transportat la spital după ce a fost lovit de o motocicletă

A fost eliminat liderul Hezbollah? ‘O lovitură foarte precisă’, SUA au fost informate în ultimul moment, Iranul promite forțe proaspete (VIDEO)