Noi explozii în apropiere de Beirut / Armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare Hezbollah şi că a interceptat rachete / Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah ar fi fost ucis / SUA vor ”ajusta” dispozitivul de forţe în Orientul Mijlociu – VIDEO

Noi explozii s-au auzit în apropiere de Beirut, la primele ore ale zilei de sâmbătă, iar armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare Hezbollah şi că a interceptat rachete, ceea ce Hezbollah a negat, transmite Reuters. Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, ar fi fost ucis, în timp ce este verificat statutul şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, deşi anterior o sursă apropiată Hezbollah a declarat că el este în viaţă. Între timp, preşedintele american, Joe Biden a ordonat Pentagonului să ”evalueze şi să ajusteze, dacă este necesar, postura de forţă a SUA” în Orientul Mijlociu.

 

 

 

Martorii Reuters au declarat că au auzit mai multe explozii în Beirut în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost de negăsit după loviturile Israelului asupra suburbiilor sudice ale Beirutului vineri seara, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată grupului armat libanez.

La câteva ore după lovituri, Hezbollah nu a făcut nicio declaraţie cu privire la soarta sa.

O sursă apropiată Hezbollah a declarat anterior pentru Reuters că Nasrallah este în viaţă, iar agenţia de ştiri iraniană Tasnim a raportat, de asemenea, că acesta este în siguranţă.

Un înalt oficial iranian din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că Teheranul îi verifică statutul.

Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah a fost ucis, afirmă Israelul

În timp ce loviturile israeliene au continuat asupra Beirutului în primele ore ale zilei de sâmbătă, armata israeliană a declarat că i-a ucis pe comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, şi pe adjunctul său, Hossein Ahmed Ismail, în sudul Libanului.

De asemenea, armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare ale Hezbollah. 

Într-o declaraţie pe canalul său Telegram la scurt timp după ora locală 1 a.m., armata israeliană a declarat: ”În ultima oră, avioanele de luptă ale IAF au lovit zeci de lansatoare ale Hezbollah îndreptate către civili israelieni, precum şi clădiri în care erau depozitate arme în mai multe zone din sudul Libanului”.

În plus, armata a precizat că a atacat ţinte ale Hezbollah din Tyr, adăugând că sirenele israeliene de avertizare privind rachetele au sunat în Safed şi în zona înconjurătoare din Galileea Superioară, în nordul Israelului.

Hezbollah a negat afirmaţiile israeliene

Hezbollah a negat sâmbătă că ar exista arme sau depozite de arme în clădirile care au fost lovite într-un atac israelian asupra suburbiilor din Beirut, a declarat biroul media al grupării armate libaneze într-un comunicat.

 Israelul a anunţat că a interceptat rachete

La ora 2 a.m. sâmbătă, armata israeliană a declarat: ”În urma sirenelor care au sunat cu puţin timp în urmă în zona Galileii Superioare, au fost identificate aproximativ trei proiectile care au trecut din Liban în teritoriul israelian, majoritatea fiind interceptate”.

Armata a transmis că avioanele forţelor aeriene au lovit lansatorul folosit.

SUA vor ”ajusta” dispozitivul de forţe în Orientul Mijlociu după loviturile israeliene

Preşedintele Joe Biden a ordonat Pentagonului să ”evalueze şi să ajusteze, dacă este necesar, postura de forţă a SUA” în Orientul Mijlociu, a transmis Casa Albă.

Loviturile israeliene din Liban au făcut sute de morţi în ultimele zile şi au stârnit temeri cu privire la un război regional total.

”El (Biden) a cerut Pentagonului să evalueze şi să ajusteze, după caz, poziţia forţelor SUA în regiune pentru a spori descurajarea, a asigura protecţia forţelor şi a sprijini întreaga gamă de obiective ale SUA”, a declarat Casa Albă.

”De asemenea, el a cerut echipei sale să se asigure că ambasadele SUA din regiune iau toate măsurile de protecţie care se impun”, a mai transmis instituţia.

Casa Albă a declarat că Biden a fost informat ”de mai multe ori” vineri cu privire la Orientul Mijlociu. Un oficial a adăugat că vicepreşedintele Kamala Harris a fost, de asemenea, informat.

Washingtonul a menţinut un sprijin militar puternic pentru aliatul său, solicitând în acelaşi timp, fără succes, o încetare a focului în Gaza şi Liban.

Canada şi Marea Britanie îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească zona

Chiar înainte de ultimele lovituri, britanicii îşi îndemnau cetăţenii să părăsească zona, în timp ce Guvernul canadian rezervă locuri pe zborurile comerciale pentru a-şi ajuta cetăţenii să părăsească Libanul. Anunţul a fost făcut, vineri, de ministrul canadian de externe Melanie Joly într-o postare pe X.

 

AC Milan a învins vineri seara, pe teren propriu, gruparea Lecce, în primul meci al etapei a şasea din Serie A

ÎPS Teodosie îi desființează pe cei care divorțează ‘doar pentru nişte mofturi’