ÎPS Teodosie îi desființează pe cei care divorțează ‘doar pentru nişte mofturi’

 

ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea, care este dezlegarea după ce ai divorţat deoarece mulţi preoţi susţin că este suficient să te spovedeşti.

”Sigur, depinde şi de motive. Dacă cineva a dat divorţ nemotivat, că nu a fost înşelat de soţ, doar pentru nişte mofturi sau nişte motive mărunte, de neînţelegere aşa zis, acela s-a legat cu un păcat mare. Rugăciunea spune limpede ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă. Când un soţ îl înşală pe celălalt şi intră într-o legătură de adulter cu altcineva, atunci acela trebuie să se căiască mult.

Dacă însă un soţ este părăsit de celălalt, că s-a dus să trăiască, în desfrâu, cu o persoană străină, sigur atunci cel ce a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă, celălalt poate fi dezlegat cu dezlegarea mare, cu rugăciunea de dezlegare de blestem”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Noi explozii în apropiere de Beirut / Armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare Hezbollah şi că a interceptat rachete / Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah ar fi fost ucis / SUA vor ”ajusta” dispozitivul de forţe în Orientul Mijlociu – VIDEO

Toyota recheamă în service mai bine de 42.000 de mașini