CEO-ul Commerzbank s-a întâlnit cu bancheri de la UniCredit/ Italienii fac presiuni, dar politicul german refuză ideea de fuziune

A doua mare bancă a Italiei face presiuni pentru o asociere după ce a preluat o participaţie la Commerzbank, la începutul acestei luni, în timp ce a doua mare bancă a Germaniei îşi perfecţionează apărarea în timp ce urmăreşte o strategie de independenţă.

Nu a fost imediat clar care directori de la UniCredit au fost prezenţi.

Orlopp, care a fost numită noul CEO al băncii la începutul acestei săptămâni, a declarat, în cadrul unei conferinţe financiare la Londra, joi, că cele două bănci se vor întâlni pentru ”a face schimb de opinii”, acum că UniCredit este acţionar.

UniCredit a surprins Commerzbank atunci când a câştigat un pachet de 9% la aceasta, spunând că intenţionează să cumpere mai multe acţiuni dacă va obţine autorizaţia de reglementare, în timp ce făcea presiune pentru discuţii pentru a explora o legătură.

Acţiunile Commerzbank s-au tranzacţionat vineri cu 0,5% mai sus, la Frankfurt, după un câştig de aproape 7% joi, în timp ce acţiunile UniCredit au scăzut cu 0,8% după un câştig de aproape 5% joi.

Acţiunile Commerzbank au crescut cu aproximativ 30% de când UniCredit şi-a dezvăluit participaţia la bancă.

Mişcarea UniCredit este cea mai ambiţioasă încercare de fuziune a băncilor paneuropene, dar se confruntă cu obstacole politice considerabile în Germania, înainte de alegerile naţionale din această ţară.

Conducerea Commerzbank, angajaţii şi cancelarul Olaf Scholz şi-au exprimat cu toţii opoziţia faţă de o potenţială preluare, dar cel puţin un mare investitor şi unii lideri de afaceri sunt în favoarea discuţiilor.

Orcel, care este interesat de mult timp de o relaţie cu Commerzbank, a spus în această săptămână că acesta ar fi cel mai bun rezultat.

Orlopp a declarat joi că banca este deschisă la minte, dar că viteza sinergiilor şi riscurile în executarea oricărei tranzacţii necesită o evaluare.

”Uneori are sens, alteori nu are sens şi asta este ceva ce trebuie să aflăm împreună”, a spus Orlopp.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tehnologia avansată folosită de Israel împotriva Hezbollah: dezvăluiri importante a doi oficiali libanezi de rang înalt din domeniul securității

Guvernul britanic a cumpărat o fabrică de cipuri din ţară de la firma americană Coherent, pentru a-şi asigura cipuri necesare armatei