O investiție de 30.000.000 de euro, lăsată să ruginească în centrul Capitalei

Construit în 1995, stadionul, care are o capacitate de 14.542 de locuri, a fost cândva considerat cel mai modern din România. Însă, după falimentul echipei FC Național, arena a rămas nefolosită, fiind utilizată ocazional doar pentru câteva meciuri de oină, la care au asistat zeci de spectatori, conform prosport.ro.

Deși în ultimii ani au existat tentative de cumpărare a stadionului, printre care și o ofertă din partea lui Gigi Becali în 2015, suma cerută de Banca Națională a României (BNR) – proprietarul complexului – a descurajat investitorii. Becali a renunțat la idee când a aflat că BNR solicita 22 de milioane de euro, deși stadionul și facilitățile din jur s-au deteriorat considerabil.

Fostul fotbalist Răzvan Raț și-a exprimat public indignarea față de situație, criticând lipsa de acțiune a BNR. „Stadionul Cotroceni era o frumusețe, nu înțeleg de ce nu se poate reabilita. Dacă nu investește BNR-ul, măcar să-l paseze statului!”, a declarat acesta.

Cu toate acestea, baza sportivă își menține gazonul într-o stare excelentă, motiv pentru care echipa „Lupii României” s-a antrenat acolo pentru meciurile din Rugby Europe Super Cup. Deși meciurile oficiale se joacă pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, gazonul de la Cotroceni a oferit un teren de antrenament adecvat.

Stadionul Cotroceni rămâne un simbol al unei investiții importante, dar nevalorificate, și un exemplu trist al neglijenței în gestionarea infrastructurii sportive din România.

Efectul recuperării a 50 de bani pentru fiecare PET returnat

Paza de Coastă a SUA a salvat un bărbat şi câinele său de pe o barcă cu pânze în timpul uraganului Helene / Cel puţin 43 de persoane au fost ucise – FOTO / VIDEO