VIDEO Israelul a lansat un val fără precedent de atacuri asupra capitalei libaneze

Israelul a lansat un val fără precedent de atacuri asupra capitalei libaneze, lovind sediul grupului Hezbollah, susţinut de Iran şi depozitele de arme ale acestuia, relatează BBC citat de Rador Radio România.

Aparent, atacurile iniţiale l-au avut ca ţintă pe liderul grupului Hassan Nasrallah, şi a distrus clădiri din sudul Beirutului. Cel puţin şase persoane au fost ucise, dar nu au fost publicate informaţii despre Hassan Nasrallah.

Apoi, Armata israeliană a solicitat locuitorilor a trei blocuri să evacueze şi a desfăşurat mai mult de 20 de atacuri în decursul a cinci ore.

Mii de persoane şi-au părăsit locuinţele şi s-au adăpostit în parcurile şi pieţele din Beirut. Danny Danon, ambasadorul israelian la ONU, a declarat următoarele: „Începând cu 8 octombrie, Hezbollah a atacat Israelul fără nicio provocare.

Nasrallah a spus că atacurile au venit pentru a demonstra solidaritatea cu Hamas. În timp ce noi încă număram cadavrele masacrului din 7 octombrie, Hezbollah a început să lanseze rachete (şi a continuat n. red) până astăzi. Trebuie să punem capăt. Dacă nu funcţionează cu diplomaţie, va funcţiona cu abilităţile noastre militare.”

IDF a transmis că a atacat de asemenea obiective din oraşul Tyre, din sudul Libanului, ucigând mai mulţi comandanţi Hezbollah.

Cu câteva minute înaintea atacului iniţial, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ţinut un discurs sfidător la Adunarea Generală a ONU, la New York. El a afirmat că defensiva împotriva Hezbollaah va continua până când israelienii se vor putea întoarce în siguranţă la casele lor.

Preşedintele iranian a descris atacul drept o crimă de război, iar ministrul său de externe a afirmat că SUA este un complice, pentru că Israelul a folosit bombe americane bunker buster.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Avertizare ANM: schimbări radicale ale vremii și fenomene extreme în întreaga țară

Putin dă semne că e pregătit să apese butonul roșu. Chiar va face asta?