Tenis/Dopaj: WADA a făcut apel în cazul lui Jannik Sinner şi cere suspendarea italianului

Agenţia Mondială Antidoping (WADA/AMA) a anunţat sâmbătă că a făcut apel în cazul tenismanului italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, autorizat de Agenţia internaţională pentru integritate în tenis (ITIA) să joace în continuare, după ce a fost controlat de două ori pozitiv la substanţa interzisă clostebol, în luna martie, informează AFP.

Instanţa cu sediul la Montreal (Canada) „consideră că concluzia privind absenţa culpei sau a neglijenţei nu a fost corectă în ceea ce priveşte regulile aplicabile” şi, în consecinţă, „WADA solicită o perioadă de suspendare de la un an la doi ani” pentru italian, fără să-i fie anulate rezultatele obţinute după acele controale pozitive, inclusiv victoria sa de la US Open.

„Întrucât cazul se află acum pe rol în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, WADA nu va face niciun alt comentariu în acest moment”, adaugă agenţia în comunicatul său.

După controalele pozitive din luna martie, un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an.

„Acest membru al echipei a aplicat spray-ul între 5 şi 13 martie, perioadă în care i-au oferit de asemenea masaje zilnice şi terapie sportivă lui Sinner, ceea ce a dus la o contaminare transdermică involuntară. După fiecare test pozitiv a fost dictată o suspendare provizorie. De fiecare dată, Sinner a contestat cu succes suspendarea provizorie şi astfel a putut continua să joace”, a precizat ITIA luna trecută în motivarea deciziei sale de a nu-l suspenda pe italian.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Botoşani: Patru persoane rănite într-un accident în care au fost implicate două maşini

Armata israeliană anunţă că l-a ”eliminat” pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah în atacul de vineri de la Beirut. Hezbollah nu confirmă moartea, ci pierderea contactului. Şeful armatei israeliene ameninţă să ”atingă” pe oricine ameninţă Israelul