Cum va vota Orban, în cazul unei finale Ciolacu-Geoană: Nu merg la vot. Cum să votez între doi PSD-işti? Geoană trebuie lăsat să vorbească şi lumea va vedea exact despre cine e vorba / În 2000 mi-am anulat votul. Cum să-l votez pe Iliescu? – VIDEO

Ludovic Orban, candidat la alegerile prezidenţiale =, a susţinut, la Prima TV, că nu va merge la vot în cazul în care Marcel Ciolacu (PSD) şi Mircea Geoană (independent) vor intra în turul doi. ”Cum să votez între doi PSD-işti? Geoană e PSD-ist, nimic altceva”, susţine Orban, care dezvăluie că în finala prezidenţială din anul 2000, dintre Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor, şi-a anulat votul. În cazul în care va ajunge preşedinte, Ludovic Orban promite să construiască o majoritate parlamentară fără PSD.

 

 

Insider politic: Dacă ajung în finală Ciolacu şi Geoană, cu cine votaţi?
Ludovic Orban: Pe niciunul. Nu merg la vot. Cum să votez între doi PSD-işti? Geoană e PSD-ist, nimic altceva. 
 
Insider politic: E independent. 

Ludovic Orban: Hai să fim serioşi! Cât de independent poţi să fii când tu îţi construieşti practic sprijinul cu oameni şi cu partide care sunt fie din zona PSD, fie din alte zone. 
 
Insider politic: Are şanse Geoană să intre în turul doi?
Ludovic Orban: După părerea mea, nu. Trebuie lăsat să vorbească. E decreţel? Cum să fii decreţel când eşti născut în 58? A încercat să empatizeze cu decreţeii pentru că sunt într-un procent mult mai mare, ei reprezintă un bazin foarte mare de voturi. Apoi a spus că n-a votat la referendumul pentru familia tradiţională pentru că era la NATO. Cum să fie NATO, când el a fost numit în 2019, iar referendumul a fost în 2018. Nu mai vreau să spun de alte neconcordanţe care sunt cu nemiluita. Trebuie lăsat să vorbească şi lumea va vedea exact despre cine e vorba. 


Insider politic: În 2000 aţi fost la vot în turul doi?
Ludovic Orban: Am fost la vot, dar mi-am anulat votul. 
 
Insider politic: Deci nu l-aţi votat pe Iliescu.

Ludovic Orban: Nu. Cum să-l votez pe Iliescu?

Insider politic: Era răul cel mai mic. 
Ludovic Orban: Nu există aşa ceva. Eu votez cu oameni în care am măcar 10% încredere că n-ar face un rău imens României. N-am votat. 
 
Insider politic: Dacă ajungeţi preşedinte, dar PSD iese pe primul loc la alegerile parlamentare, desemnaţi premier de la PSD?
Ludovic Orban: Voi face tot ce este posibil să construiesc o majoritate parlamentară fără PSD. Eu îmi păstrez acelaşi punct de vedere pe care părea să-l aibă şi Iohannis şi ”nevertebratele” politic de la vârful puterii PNL. Consider că PSD este un rău politic major pentru România, că PSD a ţinut în loc România.

Tenis: Principala favorită, calificată în turul al treilea la Beijing (WTA)

Hidrologii au actualizat avertizările – Risc crescut de inundaţii până luni / Turiştii, sfătuiţi să evite zonele aflate su avertizare