VIDEO A început răzbunarea Hezbollah, după ce Israelul a anunțat uciderea lui Hassan Nasrallah, liderul grupării

 

 

Hezbollah nu a confirmat moartea lui Nasrallah.

Gruparea susținută de Iran a declarat că a lansat un tir de rachete și artilerie care a vizat Rosh Pina, Sa’ar și Avivim în nordul Israelului, potrivit CNN.

Sirenele au fost activate în Safed și în Galileea Superioară, potrivit Comandamentului Frontului de Interne al Israelului. Anterior, Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că o rachetă a fost interceptată deasupra Cisiordaniei.

Nu au fost anunțate răniți în urma atacurilor Hezbollah.

Israelul se află în stare de alertă împotriva unui război mai larg după ce l-a asasinat pe liderul mişcării islamiste libaneze Hezbollah Hassan Nasrallah la Beirut, însă speră ca ”eliminarea” acestuia să determine miliţia şiită susţinută de Iran să-şi schimbe direcţia, anunţă sâmbătă un purtător de cuvânt militar, relatează AFP.

”Sperăm ca (acest asasinat) să împiedice acţiunile Hezbollah”, a declarat într-o conferinţă de presă, după ce armata israeliană a confirmat că l-a ucis pe Nasrallah, locotenet-colonelul Nadav Shoshani.

El subliniază că mai sunt lucruri de făcut în vederea opririi Hezbollahului.

”De un an de zile vedem Hezbollahul atacându-ne. Putem presupune că ei vor continua să o facă sau că vor încerca să o facă”, a anunţat el.

”Hezbollah deţine în continuare obuze şi rachete şi are capacitatea de a trage mai multe simultan”, a avertizat el.

„Hassan Nasrallah este mort”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt. col. Nadav Shoshani, prin intermediul platformei de social media X.

CNBC nu a putu verifica independent informația.

Nu au fost încă făcute comentarii sau declarații din partea Hezbollah.

Israelul, în alertă împotriva unui război, după ce-l asasinează pe Nasrallah, anunţă armata

Cine a fost liderul Hezbollah Hassan Nasrallah: Se afla la conducerea grupării din 1992