NBA: Karl-Anthony Towns, starul echipei Minnesota Timberwolves, transferat la New York Knicks fără să fie anunţat

Karl-Anthony Towns, starul echipei de baschet Minnesota Timberwolves, va părăsi franciza pentru a semna cu New York Knicks. Mutarea pare să fi fost dictată de preocupările legate de cheltuielile salariale ale Timberwolves. Jucătorul şi-a exprimat consternarea faţă de această mutare pe reţelele sale de socializare.

Recrutat pe primul loc în 2015, dominicanul a devenit un simbol al echipei Wolves în decurs de 9 ani. Karl-Anthony Towns, de patru ori all-star, este pe cale să părăsească Minnesota şi să se alăture echipei New York Knicks.

Potrivit The Athletic, Minnesota îi va primi în schimb pe Julius Randle, Donte DiVincenzo şi o alegere din primul tur. Este un transfer care poate fi o surpriză pentru Minnesota, având în vedere că Wolves tocmai au jucat prima lor finală de conferinţă din ultimii 20 de ani.

The Athletic notează că motivele mutării sunt în principal financiare. Dominicanul avea un contract în valoare estimată de 220 de milioane de dolari, iar masa salarială a Wolves era mult peste plafon.

Jucătorul şi-a exprimat uimirea faţă de această operaţiune prin intermediul contului său X, postând doar trei puncte de suspensie.

 

În primăvară, dominicanul, care mai avea patru ani de contract în Minnesota, a fost adesea menţionat în zvonurile de transfer, dar a ţinut să îşi clarifice viitorul: „Sunt aici de nouă ani şi aş vrea să continue. Sunt încrezător că voi fi capabil să fiu aici cu fraţii mei şi să continui ceea ce îmi place să fac aici, acasă. Aşa că ăsta e planul. Nimic nu s-a schimbat din partea mea. Iubesc acest oraş. Iubesc această organizaţie. Mi-a oferit viaţa mea şi a familiei mele”.

Arad: Peste 10 tone de detergent contrafăcut, scos de la vânzare de poliţişti/ Valoarea mărfii depăşeşte 200.000 de lei

VIDEO Ludovic Orban, profeție sumbră pentru Klaus Iohannis: Nu se potrivește socoteala de la Sibiu