Retailleau cere ”consolidarea vigilenţei” în Franţa, la marcarea unui an de la ”pogromurile” de la 7 octombrie

Noul ministru francez de Interne Bruno Retailleau le cere sâmbătă prefecţilor ”să consolideze vigilenţa” la ”eventuale adunări” cu ocazia marcării unui an de la masacrul de la 7 octombrie în sudul Israelului şi începutul Războiului din Fâşia Gaza, relatează AFP.

”Odată cu apropierea comemorării pogromurilor de la 7 octombrie, care au costat viaţa a 1,195 de persoane, inclusiv 42 de comnpatrioţi de-ai noştri, am dat instrucţiuni clare prefecţilor să consolideze vigilenţa la potenţiale adunări”, anunţă pe X ministrul.

Bruno Retailleau le-a cerut prefecţilor ”să semnaleze rapid adunări şi mobilizări viitoare” şi ”să adapteze dispozitivele de securitate în legătură cu serviciile de informaţii”.

El a recomandat ”interzicerea manifestaţiilor susceptibile să cauzeze tulburări grave” şi ”să semnaleze orice apel sau slogan care ţine de domeniul penal în legătură cu autoritatea judiciară”.

”Nu voi lăsa antisemitismul să prospere şi să murdărească memoria victimelor. Vom fi neînduplecaţi”, a avertizat el.

Mai multe adunări sunt prevăzute în Franţa, la Paris sau Marsilia.

Atacul Hamas a antrenat moartea a 1.205 persoane de partea israeliană, majoritatea civili, uciţi la 7 octombrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene, care includ ostaticii morţi sau ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Dintre cele 251 de persoane luate ostatice la 7 octombrie, 97 sunt ţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 33 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

Peste 41.000 de palestinieni au fost ucişi în campania militară israeliană de represalii în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Guvernul Hamas, considerate fiabile de către ONU.

Potrivit armatei israeliene, 348 de militari israelieni au fost ucişi în campania militară din Fâşia Gaza de la începutul ofensivei terestre, la 27 octombrie.

Sute de mijloace de transport, verificate în punctele e trecere a frontierei, în cadrul acţiunii Bariera / Produse contrafăcute, găsite în autocare venind din

VIDEO Ludovic Orban îi cântă ‘prohodul’ Violetei Alexandru, după ce l-a trădat și a trecut la USR